Competiţie de canotcă pe Dâmboviţa

Home « Sport « Inedit

Weekendul vine cu evenimente plăcute pentru bucureșteni! Începând de sâmbătă, 20 octombrie 2012, pasionații de navigație sau curioșii pot experimenta o plimbare cu barca pe Dâmbovița. Nu vă temeți de amendă pentru că totul face parte dintr-un proiect ce dorește repunerea în circuit a răului din București. Acțiunea se numește „Plug to nature. Strategii de recucerire a urbanităţii” și speră că va reuși să transforme Dâmbovița într-un râu navigabil și accesibil tuturor bucureștenilor, și nu numai.

Evenimentul va începe cu o competiție demonstrativă de canotci 10 + 1 pe Dâmboviţa, care va porni din dreptul Bibliotecii Naționale, informează Mediafax.ro. Câteva canotci se află deja în fața bibliotecii naționale, spre admirația bucureștenilor, care se vor putea bucura de start sâmbătă la ora 10.00.

Durata evenimentului

Evenimentul „Plug to nature. Strategii de recucerire a urbanităţii” va avea loc în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2012. Toate ieșirile în larg se vor face din fața Bibliotecii Naționale, iar bucureștenii sfioși, care nu se vor încumeta să pornească pe ape, vor putea admira ambarcațiunile de pe trotuare, unde se vor amenaja pavilioane cu diferite ambarcațiuni. Astfel, dacă nu te încumeți în larg, vei avea ce să faci! Poți admira o mulțime de tipuri de ambarcațiuni românești, expuse la pavilione.

Închirieri ambarcațiuni

Iar cei care vor dori să navigheze pe Dâmbovița vor avea posibilitatea de a-și închiria câte o canotcă sau alte tipuri de ambarcațiuni, de la pavilionul amenajat de organizatorii evenimentului lângă Biblioteca Națională! Pavilionul va fi construit din lemn și va avea și un ponton, de unde turistul să poate pleca fără dificultăți în excursia navigabilă pe Dâmbovița.

Ce este canotca

Însă, înainte de a te avânta către o abmarcațiune, află că evenimentul se axează pe plimbarea sau o canotcă. Asta pentru că organizatorii vor să promoveze valorile românești, precum Ivan Patzaichin. Fostul canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară a inventat această ambarcațiune.

Canotca este o ambarcațiune creată printr-o combinație între canoe şi lotcă. Este un concept unic la nivel mondial în materie de ambarcațiuni sportive. Se mișcă cu rapiditate pe apă, este ușor de manevrat și realizată din lemn. Așadar, plimbarea pe Dâmbovița cu o astfel de ambarcațiune poate fi cu adevărat o premieră pentru fiecare dintre noi! Vă așteptăm la eveniment!

Gina Rotaru

Foto: bucharestdailycolours.wordpress.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement