Canotaj feminin: România, locul II la 8+1, în Elveția

Home « Sport « Inedit

S-au încheiat competițiile din cadrul Cupei Mondiale de la Lucerna (Elveția) din 2013. Iar România s-a clasat pe locurile II și IV cu echipele feminine la dublu rame și feminin de 8+1. Competiția s-a încheiat duminică, 14 iulie 2013, iar echipele s-au întors acasă cu două reușite destul de mari. Echipajul feminin de 8+1 al României a ocupat locul al doilea în finala probei regină a canotajului academic.

Cursa de canotaj a avut loc duminică, la Cupa Mondială de la Lucerna (Elveţia). Româncele noastre au fost întrecute de echipa feminină a Statelor Unite ale Americii cu șase secunde. Echipa României de canoraj feminin de 8+1 a fost formată din Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu, Daniela Druncea. La finalul cursei ea a înregistraty timpul 6 min 00 sec 42/100. Echipa americană de canotaj a reușit să tyreacă de linia de finiș cu șase secunde mai devreme, obâinând un timp de 5 min 54 sec 16/100. pe locul trei s-a clasat echipa feminină 8+1 de canoraj a Canadei, 6 min 01 sec 61/100.

Locul IV la dublu rame

Chiar dacă nu am reușit să urcăm pe prima treaptă a podiumului, am obținut titluri importante. O a doua reușită este cea a echipei feminine de dublu rame a României, care a obținut locul 4 la Cupa Mondială de la Lucerna. Echipajul parcurs distanța competițională în timpul de 7 min 10 sec 04/100. Echipa României de canitaj la dublu rame a fost formată din sportivii Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian.

Ei au fost întrecuți în clasamentul final de echipajele Marii Britanii (Helen Glover/Polly Swann), care a înregistrat 7 min 01 sec 39/100, până la linia de sosire. De asemenea, Noua Zeelandă s-a (Kayla Pratt/Rebecca Scown) s-a arătat mai aprigă cu timpul de 7 min 02 sec 35/100) şi Statele Unite (Taylor Goetzinger/Meghan Musnicki) cu 7 min 06 sec 24/100.

Campioni europeni la Sevilla, în proba feminină de 8+1

Chiar dacă echipajul feminin de 8+1 a luat locul II la Cupa Mondială de la Lucerna (Elveția), valoarea lor s-a putut vedea anul acesta la Sevillia, unde a fost desemnat campion european în 2013. Regata de Cupa Mondiala de la Lucerna a strâns anul acesta echipe de valoare precum România, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii și multe altele. Competiția a fost una destul de strânsă, iar echipele noastre feminine au reușit să ne facă încă o dată mândri. Efortul și strădania lor merită toată recunoștința noastră.

Gina R.

Foto: www.editie.ro

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement