Canotaj 2012: românii de la patru rame au ratat finala JO

Home « Sport « Inedit

 

Sportivii români înscriși la competițiile nautice de la Jocurile Olimpice 2012 au mai ratat o calificare. După eșecurile înscrise la înot, unde niciun român nu a reușit să ajungă în finale, și echipa de canotaj a României a suferit o înfrângere. A ratat calificarea în finala de la Jocurile Olimpice, categoria patru rame fără cârmaci. Echipa formată din Marius Cozmiuc, George Palamariu, Cristi Pîrghie și Florin Curuea, a ieșit din competiție la Jocurile Olimpice de la Londra, clasându-se pe locul șase în cea de-a doua semifinală.

Competiția a fost destul de strânsă! Echipa SUA s-a bătut până la finiș cu echipa Greciei, a Noii Zeelande, a Germaniei și cu cea a României pentru a se clasa pe primul loc în semifinala de dinaintea marii întreceri, unde bătălia pentru medalia de aur se preconizează a fi crâncenă.

România, rezistență de 500 de metri

Echipa națională de canotaj a rezistat cu stoicism în competiție doar până la punctul de 500 de metri, când a fost devansată de Germania. România a fost depășită la secundă de Germania, care a condus cursa aproape de finiș. Norocul, însă, nu i-a surâs nici ei, întrucât echipa Marii Britanii a avut o revenire excepțională. Britanicilor nu le-au trebuit mai mult de 500 de metri pentru a-i întrece atât pe români, cât și pe bulgari.

Pe culoarul cinci, echipajul Greciei a recuperat rapid teren, iar Noua Zeelandă s-a zbătut pentru a rămâne în primele trei poziții necesare finalei A. În urma bătăliei, România a rămas puternic în urmă, nereușind să se intre pe lista echipelor care merg în finala A. Echipa de canotaj a Americii a reușit să câștige cursa pe ultima sută de metri, Grecia a ocupat locul doi, iar Germania a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

Autor: Gina Rotaru

Sursa foto: ziarelive.ro

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement