Aur și argint pentru România la kaiac-canoe

Home « Sport « Inedit

Sportivii români au uimit Europa la Campionatul European de kaiac-canoe 2013, care a avut loc în weekend, la Montemar O’Vello (Portugalia)! Echipa României se întoarce acasă cu opt medalii prețioase, printre care și una de aur, obținută de Iulian Şerban, în proba de kaiac 1 pe distanţa de 200 de metri la paracanoe. O reușită impresionantă, care va aduce în România o medalie de aur, patru de argint şi trei de bronz.

 

Aur pentru Iulian Șerban

Medalia supremă i-a revenit sortivului român Iulian Șerban, care a obținut aurul la proba de kaiac 1, pe distanța de 200 de metri în compatiția de paracanoe din cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Montemo-o-Velho. O reușită care i-a emoționat pe toț românii care au asistat la eveniment, dar și cei de acasă. Evenimentul a fost sărbătorit de întreaga echipă a României, antrenorul sportivilor noștri arătându-se mândru și emoționat de performanțele acestora, mult mai mari față de anul precedent.

Patru medalii de argint

Pe lângă o medalie de aur, sportivii români ne aduc acasă și patru medalii de argint, câștigate de Liviu Alexandru Dumitrescu, Victor Mihalachi, Florin Comănici și Mihaela Lulea. Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au câștigat medalia de argint în proba de Canoe 2 pe distanța de 500 m, terminând cursa într-un minut, 44 de secunde și 771 miimi. Ei au fost întrecuți de ruşii Aleksei Korovaşkov şi Ivan Ştil, care au înregistrat 1 min 42 sec 206/1000.

În proba similară de la feminin, Mihaela Lulea a câştigat argintul european, în proba similară de la feminin, ea fiind întrecută de britanica Anne Dickens. Românca noastră a obținut medalia de argint cu timpul de 58 de secunde si 590 de sutimi. Florin Comănici a câştigat medalia de argint la canoe simplu pe distanţa de 5.000 de metri. El a fost depășit de germanul Sebastian Brendel, iar pe locul trei în cadrul acestei competiții s-a poziționat polonezul Marcin Grzybowski.

Trei medalii de bronz

Cele trei medalii de bronz au fost obținute de românii Roxana Borha, Iuliana Ţăran și Florin Comănici. Roxana Borha şi Iuliana Ţăran ne-au reprezentat la proba feminină de kaiac dublu și au câștigat bronzul pe distanța de 300 de metri, iar Florin Comănici a participat la proba de canoe simplu pe distanța de 5.000 de metri. Medalii care s-au adunat la palmaresul României, țara noastră mândrindu-se acum cu sportivi de performanță, deținători a opt medalii imporetante în cadrul marelui Campionat European de Kaiac-canoe 2013, organizat la Montemar O’Vello, în Portugali.

Gina Rotaru

Foto: sptfm.ro

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: canoe, competitie, Europene kaiac-canoe, kaiac, kaiac-canoe
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement