Wakeboarding – adrenalină ca stil de viață! Interviu cu Gabriela Ismailciuc

Home « Profil « Producator

Despre Wakeboarding nu știam foarte multe când m-am apucat să scriu acest articol. Norocul meu a fost că Gabriela Ismailciuc (Dezde - pentru cunoscuți) a fost de acord să mă ajute pe parcursul călătoriei inițiatice cu sfaturi și povești ”din spatele scenei” wakeboardingului românesc. O tipă vibrantă, cu o energie molipsitoare, Gabriela Ismailciuc impreuna cu sotul ei Daniel Ismailciuc sunt cei mai experimentati instructori de wakeboarding și ski-nautic din România.

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, Daniel Ismailciuc „Junior” - este formator al majorității practicanților de ski-nautic și wakeboarding din Romania. Pasiunea familiei Ismailciuc pentru sporturile de apă a început cu tatăl lui Junior, Simion Ismailciuc, care a fost campion oplimpic - medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne din 1956 la secțiunea caiac-canoe.

De ce wakeboarding?

Dezde mi-a povestit că a practicat timp de 10 ani tenisul, dar a schimbat fără să stea pe gânduri racheta de tenis cu placa de wakeboard pentru că „atunci când simți că asta vrei să faci pentru tot restul vieții din prima clipă, nu ai cum să greșești”. Și nu a greșit! Alături de Junior, ei au reușit să facă istorie în acest sport în România, înființând Academia de Ski-Nautic & Wakeboarding „Junior” și Asociația Romana de Wakeboard, care este afiliata la Asociatia Mondiala de Wakeboard. Am mai aflat de la Dezde că acest sport provoacă dependență, deoarece este îmbinarea perfectă de adrenalină, distracție și sport. Nu a existat aproape nicio persoană care să încerce acest sport și să nu îi placă sau să nu revină.

Cel mai în vârstă practicant de wakeboarding din România are peste 65 de ani. În acest domeniu, nimeni nu ține cont de vârstă. Pasiunea devine viața ta! Deși există competiții în care riderii își pot etala noile trickuri, aceștia nu sunt neaparat în competiție unul cu celălalt, ci mai degrabă în competiție fiecare cu el însuși. Fiecare vrea să-și depășească limitele, creând o competiție prietenească. Se încurajează reciproc și se sprijină între ei. Lucruri rar întâlnite in alte sporturi.

Wakeboard-ul, un stil de viață

Riderii alcătuiesc o comunitate mare și variată de oameni, uniți de o pasiune comună: adrenalina. Wakeboardingul nu este doar un sport, după cum mi-a explicat Gabriela Ismailciuc. „Este un stil de viață!”. Totul, de la outfit, la felul de vorbi și a gesticula, indică faptul că este o iubitoare a sporturilor extreme. Despre Junior, trebuie menționat că este unul dintre cei mai buni rideri de la noi și organizatorul „Junior’s Wake Fest” - cea mai importantă competiție de wakeboard din țară, fiind și singura ce apare în calendarul competițional internațional.

Concursul are loc anual în cadrul bazei Academiei de Ski-Nautic & Wakeboarding „Junior” www.Ski-Nautic.ro - și pot participa doar riderii, care sunt membri ai WWA-Romania. Dacă vă tentează acest stil de viață, dați o fugă până la Academie, și veți fi inițiați în acest sport chiar de Dezde și de Junior. Pe mine personal m-a convins și cu siguranță mă voi prezenta pe ponton la deschiderea din mai, pentru a vedea dacă și eu am „virusul” wakeboardingului.

Dogaru Ioana și Gina Rotaru

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: wakeboard, Wakeboarding
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement