Ecoturism cu Ivan Patzaichin (foto)

Home « Profil « Producator

Surprize în serie la Târgul de Turism București 2013! Pe lângă destinații noi, croaziere de prețuri mici și oferte tentante, multe agenții au început să promoveze turismul în România! Și, spre bucuria noastră, vizitatorii s-au arătat destul de încântați de idee, mulți dintre ei oprindu-se cu uimire la ofertele pe care agențiile le-au scos pe piață! Iar printre standurile de specialitate, care promovau ecoturismul 100% s-a regăsit și brandul pe care îl promovează Ivan Patzaichin: „Rowmania” sub sloganele „Descoperă eco-România” - „Descoperă delta Dunării”

Chiar dacă marile atracții au însemnat vacanțe în Bulgaria, Turicia sau Grecia, proiectul de promovare a României pare să fi prins de minune la public! Este primul an în care turiștii s-au înghesuit la standurile cu produse românești, fie doar și din curiozitate,comparând prețurile vacanțelor din ofertele turistice! Un semn pozitiv, care ne arată că turismul românesc poate prinde la toate categoriile de vizitatori, fie ei străini, români, tineri sau vârstnici!

Oferte „Descoperă România”

Cum era de așteptat, ne-am oprit și noi la standul cu pricina, unde o pancardă imensă pe care scrie „Centrul de Ecoturism Rowmania-Crișan” îți fură privirea încă de la intrare! Pe toate părțile standului sunt afișate imagini cu peisaje reprezentative din România, pe care sunt scrise destinațiile. Cum pășim în stand, ne întâmpină un reprezentant. Drăguț, zâmbitor, ne prezintă ofertele turistice din România. Ne-a convins să vizităm Delta Dunării! Spune că acum au o mulțime de activități pentru familii, copii și chiar pentru sportivi! Cât despre trasee, ne spune că se fac tururi cu canotca pe Lacurile Matița, Miazăzi, Iacob, Isac, Cuibul cu Lebede, canalele Litcov, Perivolovca, Crișan și Dunărea Veche.

În dreapta, pe un panou mare zărim un afiș cu „Descoperă Dunărea”! Gândul ni s-a dus la canotca lui Ivan Patzaichin. Am vorbit cu dânsul despre acest proiect în cadrul „Salon Nautic Internațional București” de la Romaero, unde și-a expus întreaga „flotă” handmade. Acolo am admirat pentru prima oară „pe viu” canotca și lotca turistică, cu care se organizează excursii pe apele Deltei Dunării! O barcă din lemn, handmade, impresionantă. Iar dacă mai punem la socoteală și traseul, spunem DA din prima unei vacanțe în Delta Dunării.

Mila 23

În timpul discuției ne-am aruncat privirea și pe zecile de pliante care stăteau atent aranjate pe masă! Promovare cât cuprinde cu peisaje românești, pe care nici noi nu le-am descoperit până acum! (rușinos, însă promitem că o vom face). Pe o măsuță alăturată, zărim o cărticică cu titlul „Mila 23”. Este numele Asociaţiei „Ivan Patzaichin - Mila 23” care realizează și promovează proiecte de dezvoltare durabilă de interes local și regional. Este o carte de benzi desenate, cu mesaj inspirațional despre Ivan Patzaichin, pentru tineri, care se vindea cu 30 de lei, în scopul susținerii acestui proiect.

Lângă, ghiduri și informații specializate despre zonele la care Ivan Patzaichin a început dezvoltarea, la prețul de 20 lei. Un proiect care ne-a impresionat prin ambiție și prin dorința oamenilor de a ridica turismul din România la rang internațional. Așadar, dacă ajungeți la târgul de Turism București 2013, cântăriți bine toate ofertele. S-ar putea să vă tenteze mult mai tare România! Sau, poate nu! În orice caz, noi vom fi acolo și vă așteptăm și pe voi cu impresii!

Gina Rotaru

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Profil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement