Cruisers Yachts - plăcerea luxoasă a navigației

Home « Producatori « SUA

Un producător american de ambarcațiuni pentru petrecerea timpului liber, unde design-ul este cel mai important element al ecuației. O pasiune pentru frumos, care a început în 1953 ca afacere, deși bunicii primilor proprietari lucrau deja în industria constructoare de ambarcațiuni încă din 1904. Astăzi vă prezentăm Cruisers Yachts, o companie americană pentru care plăcerea luxoasă a navigației este brand ambasador!

Cruisers Yachts are o istorie de mai bine de o sută de ani în fabricarea de bărci, o pasiune care s-a transmis din tată în fiu. Prima ambarcațiune finisată sub numele de Cruisers Inc. a fost lansată la apă pe 18 noiembrie 1853, iar anul următor, cu un model cabin-cruiser de 19 picioare s-au prezentat la New York Boat Show. Produsul a fost un real succes, așa că în scurt timp au lansat un catalog care le-a înmulțit semnificativ producția: 60 de ambarcațiuni pe săptămână, un număr de angajați care a crescut de la 20 la 300 și care producerea 12 modele diferite, de la 14 la 20 de picioare lungime. La vremea respectivă, anul 1959, Cruisers era cunoscut ca fiind cea mai inovatoare companie constructoare de ambarcațiuni datorită diversității produselor sale.

După 1960, când bărcile din fibră de sticlă au devenit din ce în ce mai populare, Cruisers a avut un moment de criză datorită faptului că ambarcațiunile lor erau numai din lemn. Au crezut în continuare în importanța ambarcațiunilor din lemn, dar, din păcate, nu au reușit să mențină interesul consumatorilor pentru acest tip de ambarcațiuni. Începând cu 1966, Cruisers n-a mai produs nicio barcă de lemn.

Astăzi, Cruisers a devenit parte din grupul KCS International, care a reușit să îi readucă faima de odinioară. Ambarcaţiunile Cruisers sunt căutate de cunoscători, compania axându-se pe modele de tipul express cruiser și flybridge style yachts.

Modelul 41 Cantius

Vedeta de anul acesta a Cruisers Yachts este 41 Cantius, ultimul produs din familia Cantius, foarte bine primit de cunoscători. Puntea este mult mai spațioasă decât la modelele precedente, un sistem de navigație foarte performant, o carlingă care facilitează iubitorii de sporturi extreme nautice, un salon încăpător și o cabină MASTER, toate cu dotări și mobilier de ultimă generație.

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: facebook/cruisersyachts

Publicat in: august 2012
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement