Piața producătorilor români de ambarcațiuni

Home « Producatori « Romania

Pasionați sunt mulți, producători români de ambarcațiuni destul de puțini. Cu toate acestea, România nu stă delor rău la capitolul construcțiilor de ambarcațiuni românești! Piața este într-o continuă dezvoltare, iar firmele producătoare de ambarcațiuni românești reușesc să se mențină cu un capital destul de măricel, în ciuda concurenței acerbe. Ce-i drept, în utimii cinci ani, tot mai mulți dealeri de la firme cu renume internațional și-au făcut loc în România, scăzând vânzările ambarcațiunilor made în România.

Ce se întâmplă la ora actuală și cine mai activează pe piața producătorilor de ambarcațiuni din România? Noi am făcut o mică documentare și am descoperit producătorii români care încă se mențin pe profit...

România – 2 producători de top!

În ciuda faptului că țara are ieșire la Marea Neagră, este străbătută de Dunăre și deține o mulțime de râuri, producători români de ambarcațiuni sunt 15, doar 2 dintre ei reușind să se claseze în topul vânzărilor ca importanță și recunoaștere. Aceștia sunt Romcraft și Spat.

Romcraft își desfășoară activitatea în Moreni, județul Dâmbovița, și produce ambarcațiuni pentru pescuit sau agrement. Spat, producător român de ambarcațiuni de agrement și serviciu, activează în România din 1991 și vinde anual în jurul a 100 de ambarcațiuni.

Ceilalți 13 producători de ambarcațiuni din România sunt Selva srl (Barca.ro), Fair Play (boats-yachts.ro), Cirus Plas (barci-ambarcatiuni.ro), CLEAR SKY-LINE (watersport.ro), Gio'MARE (giomare.ro), Lehmann Romnautica SRL (romnautica.ro), Pagreima srl (Dunareanautica.ro), Q SELVA (qselva.ro), Plasma (ambarcațiuni.ro), Navio (peridocuri-navio.com), KAYAK & CANOE (canoe.ro), Balde Boats (blade.ro) și Vicmar (kingfisher.ro).

Dealeri de ambarcațiuni

Piața românească de ambarcațiuni a început să crească în ultimii doi ani, după ce românii au înțeles că și noi avem produse de calitate. Până la acea vreme, un mare segment achiziționa ambarcațiuni direct de la companiile internaționale. Astăzi, mulți au început să se intreseze de producătorii români de ambarcațiuni, însă a rămas un segment care încă își achiziționează, prin dealerii din România, de la firme internaționale.

Iar ca dealeri de ambarcațiuni, cunoscuți pe piața din România există Bibas Kft (alliaura.com - care vinde yachturi Feeling), ProfiLink Group (profilinkgroup.ro - dealer autorizat WISECO ATV și Skijet), Kara Sails (barciinbagaje.ro - dealer ambarcațiuni gonflabile Grabner – Austria), NAUTICA YACHTS (nauticayachts.ro - Unic distribuitor Numarine și Platium ). Pe lângă aceștia, mai găsim Franco's Marina (francos-marina.ro - importator yacht-uri Ferretti), Neptun Yacht (neptunyacht.ro - importator yacht-uri Bavaria, Sessa, Cranchi, Azimut și Galeon) și Unicomp (ambarcatiuni.com.ro - distribuitor LEMA).

Căutări în funcție de buget

Iar marea majoritate a acestor producători români de ambarcațiuni s-au axat pe construcția de ambarcațiuni de dimensiuni mici și medii, cu prețuri până în 100.000 de euro. Motivul fiind cererea de pe piața ambarcațiunilor din România. Românii optează pentru ambarcațiuni de dimensiuni mici și medii, pentru costurile mai mici de întreținere, dar și din cauză că le pot ancora în doar două porturi: Portul Tomis sau în marina de la Eforie Nord.

Gina Rotaru

 

Foto: theitalianriviera.eu

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement