Nave din fibră de sticlă fabricate în România

Home « Producatori « Romania

Fashion-ul și calitatea merg în mână în mână cu pasiunea. Nu obișnuiesc să o spun eu, ci marii producători de ambarcațiuni, care s-au făcut remarcați pe piața internațională tocmai cu această premisă! Nu e o glumă, ci un fapt. Când te regăsești printre iubitorii de ambarcațiuni, îți dorești ca tu să o ai pe cea mai practică, mai performantă, calitativă și atragătoare. Însă, cum reușești să le îmbini pe toate? Cu ajutorul informației! Tocmai de aceea, astăzi ne-am îndreptat atenția către ambarcațiuni din fibră de sticlă realizate de producători români.

Ambarcațiunile din fibră de sticlă formează o nișă strâmtorată pe piața din România. Cu toate acestea, cererea este mare, dar producătorii români scot pe piață oferte destul de tentante. Nu mai spunem și de ambarcațiuni din fibră de sticlă homemade, pe care pasionații și le construiesc singuri, luându-și piesele de la firme specializate în domeniu. Însă, gata cu vorbăria! Haideți să vedem ce este o ambarcațiune din fibră din sticlă, la ce folosește și ce producători români avem.

Nave din fibră de sticlă = ambarcațiuni de agrement

Dacă nu ai știut până acum, iată că ai mai deslușit un mister! Ambarcațiunile din fibră de sticlă sunt, în general, ambarcațiuni de agrement. Motivul principal este calitatea specifică fibrei de sticlă, care este de fapt un poliester armat cu fibră de sticlă. Un material care face construcția foarte ușoară. De obicei, materialul se toarnă în matrițele elementelor ce însușesc componente ale ambarcațiunii. Matrițele se fac în funcție de mărimea, forma și tipul de ambarcațiune pe care îl preferi, iar asamblarea ambarcațiunii de face ulterior, după răcirea materialului, care a luat forma matriței. Tehnologia este aproape aceeași în toate fabricile. Singurele diferențe pot apărea la turnare. Multe se realizează prin metode manuale, dar există și fabrici în care se folosește metoda sub vid.

Producători români de ambarcațiuni din fibră de sticlă

Chiar dacă piața e mică, există firme românești producătoare de ambarcațiuni din fibră din sticlă și nu numai. Printre cei care se fac remarcați încă de la primele căutări, fiind apreciați și având clienți chiar și de peste hotare, sunt Spat, Fibronav Srl și Perlamex. Oferă ambarcațiuni de calitate, iar cei mai mulți cumpărători primesc sfaturi în alegerea unei astfel de ambarcațiuni. Motiv pentru care piața lor de desfacere s-a mărit de la an la an, ajungând chiar să exporte ambarcațiuni.

Spat este un producător român care se află pe piața navală de peste 21 de ani, putând să se laude cu o experiență vastă în domeniul ambarcațiunilor. Proiectează și construiește ambarcațiuni de agrement și serviciu, dar și nave pentru pescuit sau nave de pasageri.

Echilibrul calitate/preț 

Fibronav Srl este o firmă românească producătoare de ambarcațiuni din fibră din sticlă care își desfășoară activitatea în Galați și activează pe piață de trei ani. Mai mult, execută la cerere reparații și întreținerea ambarcațiunilor de pescuit și agrement. Iar Perlamex produce și comercializează ambarcațiuni din fibră de sticlă de calitate, fiind specializată și pe realizarea matrițelor și a reparațiilor necesare ambarcațiunilor din fibră de sticlă.

Iar acestea sunt doar trei firme românești producătoare de ambarcațiuni care activează pe piața din România. Dacă într-adevăr cauți calitate la prețuri rezonabile, aruncă o privire nu doar pe site-urile acestor companii, ci și a altora din România. S-ar putea să te surprindă echilibrul calitate/preț foarte bine menținut în comparație cu firmele internaționale de mare renume.

Gina Rotaru

Foto: Spat.ro

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement