Jetski în România – prețuri și producători

Home « Producatori « Romania

Vine vara, iar distracția pe valuri se simte cel mai bine pe skijet! Motiv pentru care ne-am îndreptat atenția către piața de skijet-uri din România, pentru a face un raport calitate-preț! Ce firme comercializează skijet-uri în România, cât sunt produselele lor de calitative și, mai ales, în jurul cărei sume se învârt jucăriile nautice la noi în țară, în funcție de caii putere deținuți. Și, că tot veni vorba de cai putere, dacă vrei adrenalină, e nevoie și de permis de navigație! Iar dacă nu îl ai, fie te distrezi cu un profesionist alături, fie dai iama la cursurile unei școli de navigație. Vorba aceea. mai ai timp până la venirea verii ca să îl obții!

Fără doar și poate, piața de skijet-uri din România este acaparată de două companii mari producătoare internaționale: Yamaha și Sea-Doo. Pe lângă acestea, pe piața românească de skijet-uri de chinuie să supraviețuiască și alte firme cu renume internațional precum Cruiser, Suzuki și Honda. Însă, aparent, aceste companii cu dealeri pe piața românească de skijet-uri, se adresează publicului larg, scoțând spre comercializare skijet-uri cu prețuri destul de accesibile pasionaților de adrenalină, cu un buget nu foarte generos. Cu toate acestea, cele mai cunoscute și dorite skijet-uri sunt cele ale companiilor Yamaha și Sea-Doo. Care sunt prețurile acestor modele și până unde se ridică diferența la preț?

Yamaha vs Sea-Doo

Prețul unui skijet variază în funcție de puterea motorului și accesoriile pe care le deține! În România, poți achiziționa cel mai ieftin skijet cu puțin peste 1.000 de euro. La această sumă ai parte de modelul standard, cu puțini cai putere, de la Yamaha sau Sea Doo. Dacă ești tentat de un model care să dețină balanța calitate-design-cai putere, atunci prețul de achiziționare poate fi între 2.500 – 5.000 de euro. Iar între 5.000 și 15.000 de euro găsești modele atractive, nou apărute, care asigură toate cerințele unui pasionat de adrenalină! Bineânțeles, dacă bugetul îți permite, îți poți îndrepta atenția și către skijet-uri de peste 15.000 de euro, considerate prototipuri.

Cei de la Sea-Doo comercializează pe piața românească skijeturi cu prețuri între 8,176 € și 13.000 €. iar cei de la Yamaha au pe piața din România skijet-uri 7.000 € și 14.000 €. Vorbim despre modelele noi, luate direct de la reprezentanțe. Dacă, însă, optăm pentru modele second hand, prețurile scad cu aproape 50%, în funcție de vechimea modelului. Cel mai renumit skijet de la Sea-Doo este „Bombardier”, iar cel mai renumit de la Yamaha este „Waverunner”, ale căror prețuri se încadrează în tiparele de mai sus, variind în funcție de putere și clasă.

Cruiser, Suzuki și Honda

Cât despre skijet-urile Suzuki și Honda, prețurile se învârt în jurul a 6.000 €! Vorbim despre modelele noi, achiziționate din reprezentanță. Dacă, însă, preferi un model second hand, Homda poate fi achiziționat la prețuri între 2.000 – 4.500 €, iar Suzuki poate fi găsit chiar și la 1.500 de euro. Totul ține de anul în care a fost fabricată și de cât de mult au fost utilizate. Cât despre Cruiser, un model nou poate ajunge la 13.500 euro/bucata), iar același model la second hand poate ajunge la 4.500 de euro bucata, în funcție de puterea cumpărătorului de negociere. După cum se vede, diferențele de preț sunt considerabile între cele două companii, însă marketing-ul își spune cuvântul. Chiar dacă Suzuki și Honda pot fi mai ieftine, pasionații optează pentru Yamaha vs Sea-Doo. Motivul? Probabil renumele , designul și tehnologia specializată.

Gina Rotaru

Foto: www.redbubble.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement