USA/ Mega-ferme eoliene oceanice...

Home « Producatori « Inedit
Viitorul energetic al Americii este off-shore - dar n-are nimic de-a face cu petrolul. Noile evoluții tehnologice, precum și o mai mare mână de ajutor din partea unchiului Sam, au înclinat balanța pentru energia eoliană offshore. Cu un potențial uriaş pentru această industrie aflată la început, să vedem unde se află viitorul. 
Energia eoliană onshore s-a extins în ultimii ani. Din 2009 până în 2013, energia eoliană a reprezentat aproape o treime din toate noile capacități de producție instalate. Astăzi, echivalentul a 15,5 milioane de case americane sunt alimentate de vânt.

Dar capacitatea eoliană onshore păleşte în comparaţie cu omologul său. În total, sunt 4.150.000 MW de vânt care bate în jurul coastelor Americii. În perspectivă, întreaga capacitate de energie electrică a Statelor Unite a cronometrat peste 1.000.000 MW în 2011 (din cele mai recente date disponibile) - aproximativ 25% din potențialul eolian offshore.

53% dintre americani trăiesc de-a lungul coastei, unde "costurile energetice și cerințele sunt ridicate și resursele regenerabile de energie de pe uscat sunt adesea limitate", potrivit Biroului Federal de Management Energetic Oceanic.

Producerea de energie electrică este cu capital intensiv și extrem de competitivă. Pentru a ajuta energia eoliană offshore, Departamentul de Energie a dat mai mult de 300 milioane de dolari în premii pentru 72 de proiecte diferite. În timp ce, cea mai mare parte a cercetării va rămâne pe uscat și în condiții de laborator, DOE a acordat peste 50 de milioane de dolari pentru iniţiativa Dominion Energy de a construi două turbine eoliene de șase megawați în jurul a 30 de mile de pe coasta Virginiei. Cu 50 de miliarde de dolari în acţiuni active şi 13 miliarde de dolari în vânzări pentru anul fiscal 2013, utilităţile sunt încă forțele din spatele producției de energie electrică din SUA, în ciuda incursiunii companiilor de energie din surse regenerabile.

Pe plan internațional, SUA s-a ancorat relativ târziu la jocul off-shore. Danemarca a făcut prima incursiune în 1991, și alte nouă țări lucrează împreună pentru a crea o întreagă rețea de energie electrică offshore din Marea Nordului.

Este momentul potrivit pentru America pentru a-şi adăuga numele pe lista energiei eoliene offshore. Agenția Internațională pentru Energie se așteaptă ca costurile eoliene offshore să scadă cu 45% până în 2050, în timp ce cheltuielile eoliene terestre vor scădea până la 25%. Departamentul de Energie prezice un preț de 40% până în 2030, în timp ce Marea Britanie se așteaptă ca prețurile turbinelor să scadă spre 17% până în 2020.
America poate fi construită pe petrol şi gaze, dar astăzi ne putem baza pe energia eoliană. Guvernul din SUA şi companiile energetice de viitor se scufundă în mari oportunităţi de energie eoliană. Investitorii înțelepți ar trebui să urmeze exemplul.

Sursa: www.fool.com
Sursa foto: www.agrofm.ro
Autor: Narcisa Morariu
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: energie eoliana, Dominion Energy,
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement