Tofi Yacht, între ridicol și extravagant (foto)

Home « Producatori « Inedit

 

Este secolul ciudățeniilor! Ineditul a înlocuit luxul, iar piața yachturilor a dezvoltat un nou sector, cu concepte nonconformiste. Anual, noi yachturi minune sunt lansate de designeri entuziaști la prețuri exorbitante! Cu toate acestea, modelele se vând, iar nișa yachturilor extravagante și, totodată, aproape ridicole se mărește în fiecare an.

 

Aproape toate modelele sunt interesante și destul de practice, însă unele dintre ele sunt parcă scoase din cărțile de literatură SF! Din această categorie face parte Tofi Yacht, care a fost un „bum” pe piața internațională, fiind premiat la una dintre cele mai mari competiții ale lumii în materie de design: „Dreamboat” Millennium Yacht Design Award, în 2011. Yachtul a fost proiectat și construit de designerul Hyun-Seok Kimși este unul dintre modelele exclusiviste ale lumii, care întruchipează mai degrabă o locuință pe mare decât un yacht cu punte. Forma neconventional Tofi și mobilier unicat îi dă yachtului o imagine de navă spatială, iar caracteristicile precum echipamentele de scufundări și facilitățile de pescuit din interior sparge barierele în materie de distracție pe apă, chiar și la temperaturi reduse!

Tehnologie și design SF

Este un concept minimalist, dar confortabil și echipat cu toate detaliile necesare pentru o „locuință pe mare”. „Dreamboat” are un living-studio în care proprietarul își poate petrecere cea mai mare a parte din timpul alocat călătoriei, două dormitoare cu vederi impresionante spre apă și un duș separat.Din camera comună (living-studio) se poate ajunge la terasa mare, care ține locul punții. Ea este proiectată pentru petreceri în aer liber, pentru relaxare, putând fi folosită și ca plajă privată.

Într-un colț din interiorul yachtului, mai există o cameră de mici dimensiuni cu o gaură în podea pentru a se putea pescui în toate condițiile meteorologice. De asemenea, mai există un alt loc pentru relaxare, complet neașteptat: acoperișul! Este o zonă care poate fi transfomată în spațiu de distracție, având o pereche de bănci, mese și un grătar pentru zilele însorite. Cât despre distracție... există și o placă pentru scufundări. Un yacht care intră cu lejeritate în categoria all-in-one, indeferent de ce pasiune nautică ar avea posesorul.

Cu toate acestea, structura și conceptul a stârnit diferse comentarii și păreri. În timp ce unii îl consideră WOW și extravagant, alții susțin că este un concept ridicol întrucât utilitatea lui nu poate fi egalată cu cea a unui yacht clasic de lux. Iar pe primul loc ca argument este exagerarea designului, din cauza căruia yachtul nu a fost vândut nici până la ora actuală! Ce-i drept, nu se știe dacă din cauza prețului de consrucție (neștiut însă) sau într-adevăr al designului nonconformist. Cum necum, ridicol sau extravagant, yachtul este o adevărată bijuterie în design și tehnologie pe care oricine l-ar dori! Voi nu?

Gina Rotaru

Foto:beautifullife.info

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Dreamboat, Tofi Yacht, yacht concept, yacht design
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement