Prototipurile de ambarcațiuni pot deveni realitate ?

Home « Producatori « Inedit

Când vorbim de ambarcațiuni nu putem neglija designul din ce în ce mai inovator al constructorilor de nave. Flota a evoluat de la o banală plută făcută cu mii de ani în urmă din piei de animal la yahturi de 100 de metri și nave de croazieră – adevărate orașe plutitoare. Datorită tehnologiei și a programelor computerizate avansate, ambarcațiunile beneficiază de cele mai inovatoare concepte de design. Revenim cu întrebarea, prototipurile pot deveni realitate ?

Piața de ambarcațiuni mondială are o caracteristică importantă: nu este pentru orice buzunar. Pasionat de sailing sau nu, oricine admiră o ambarcațiune expusă la un salon nautic, într-un port sau pe un site de specialitate. Un lucru este cert, posesia unei astfel de „piese” clasează proprietarul într-un rang superior pentru că trebuie să recunoaștem, achiziționarea unei bărci are un cost destul de ridicat.Name

Bineînțeles, aspectul financiar nu reprezintă un impediment pentru o mare parte din populația globului. Pentru ei, studenți ai universităților de top în industrii constructoare și nu numai crează zilnic, virtual, cele mai uimitoare ambarcațiuni. Ei spun că prototipurile lor trec toate testele de flotabilitate și rezistență pe apă, însă nu pot garanta acest lucru până nu se apucă de lucru efectiv cu materiale reale.

Google spune că un prototip transformat în realitate poate depăși fără un efort suplimentar de dotări sau materiale un milion de dolari. Cu siguranță, există oameni care dau această sumă pentru o ambarcațiune nouă, nemaivăzută. În timp ce studenții-desingeri de bărci extraordinare își așteaptă investitorii, echipa Nautica Magazine vă invită să vă delectați cu prototipul Cronos expus pe yankodesign.com, site dedicat inovației în tehnologie.

Cronos YachtName

Frumosul prototip a câștigat recent o mențiune specială la ”Millenium Yacht Design Award”, gală care a avut loc la începutul lunii martie. Tinerii designeri Simone Madella și Lorenzo Berselli au fost apreciați pentru designul interior din material lemnos.

Însă, nu ne vom opri aici. Promitem că vă facem cunoştiinţă în fiecre ediţie un prototip care să vă încânte privirea! Alegerea poate fi a voastră!

Sursa foto: yankodesign.com

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: cronos yacht, prototipuri'
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement