Plăcerea navigației cu goeleta (foto)

Home « Producatori « Inedit

Datorită construcției speciale și a experienței unice de navigare, goeleta turcească, sau „Schoener”, trece dincolo de conceptul clasic de navigație. Iubitorii vacanțelor pe mare pot trăi această experiență unică de a naviga cu o goeletă turcească autentică doar în Turcia! Cum țara are ieșire la Marea Mediterană, una dintre cele mai solicitate destinații cu plecare din Turcia este Insula Ibiza (Insulele Balneare, Spania).

 

Astfel, din Turcia spre Ibiza și viceversa, pasionații pot fi siguri că navighează într-o goeletă autentică turcească! Întrucât navigația cu goeleta este un lux în secolul 21, doar câteva companii se ocupă cu excursii turistice folosind această ambarcațiune. Una dintre ele, care poate fi găsită în Ibiza, este aBoatTime, care a introdus recent în intinerariul său linia de croaziere cu goeleta turcească! Plimbările se realizează cu două ambarcațiuni, la alegere, ambele construite în urmă cu aproximativ 25 de ani, dar dotate cu tehnologiile necesare pentru o navigare sigură și confortabilă.

- „Dream of Freedom”: o goeletă construită în totalitate manual, în 1989, pe șantierul naval Gemi Tasdiknamesi. Goeleta a fost dotată cu toate facilitățile și tehnologiile necesare abia în 2007, când a trăit și prima lansare la apă. Are o capacitate de maximum 30 de persoane, cu 8 cabine duble, destinată vacanțelor de o zi sau de o săptămână în largul mărilor.

- „Alania”: o altă goeletă uimitoare, construită în 1989. A fost montată complet în 2008, devenind cel mai înalt gulet standard de croazieră, echipat cu cele mai noi tehnologii ce permit o navigare prietenoasă și confortabilă.

Conceptul de goeletă turcească poate fi descris în bărci clasice, cu pânze, asemănătoare unor veliere, dotate cu tot confortul posibil. Mărimile pânzelor variază între 15-45 de metri și sunt realizate în Turcia de către constructori care au învățat meseria din generație în generație, de-a lungul secolelor. Astfel, design-ul ambarcațiunii se bazează pe linii tradiționale. În ciuda tehnologiei, și la ora actuală goeletele sunt realizate în conformitate cu cerințele cele mai stricte din strămoși, oferind totodată confort și bun gust. Două caracteristici greu de întâlnit la bărcile clasice.

Confortul goeletei constă în spațiul oferit călătorilor, precum și în plăcerea și experiența unică de a naviga la bordul unei nave din lemn clasic. La cele tradiționale veți găsi un salon de zi spațios, tavane înalte (care facilitează ventilația), cabine confortabile și o punte largă. În zilele noastre, marea majoritate a acestor goelete sunt construite aproape în exclusivitate pentru a fi închiriate, întrucât este nava ideală pentru vacanțe lungi de navigație, dar și pentru cele scurte. Mulți turci folosesc ambarcațiunea ca o alternativă la hotelurile tradiționale, atât pentru agrement, cât și pentru divertismentul corporativ. Este un vas spectaculos, cu lucrături fine, care intră în categoria celor mai luxoase veliere tradiționale.

Gina Rotaru

Foto: ro.wikipedia.org / aboattime.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement