Cu insula la vâslit! (foto)

Home « Producatori « Inedit

Credeai că le-ai văzut pe toate în materie de invenții ciudate? Dacă da, stai și privește ce ți-am pregătit! Nu este un produs de hight tech, ci mai degrabă o invenție gândită și proiectată într-un garaj. Constructorul: un artist idealist, care s-a săturat de ambarcațiunile de lux, de tehnologia parcă prea sufocantă și de facilitățile hoteliere îmbietoare. Astfel că, s-a gândit că îmbine plimbările antice cu barca... și natura exotică!

 

Ce a ieșit? O ambarcațiune în formă de insulă, pentru o singură persoană, numită Voyage. Proprietarul, Antti Laitenen, a construit această barcă de salvare, pe care a denumit-o Voyage, oferindu-i un design unic și atractiv. Inspirată parcă din desenul animat Flintstones, creația a atras milioane de curioși. Laitenen și-a postat pe blogul personal câteva imagini realizate în timpul plimbării lui cu insula pe mare, iar pasionații de ambarcațiuni au început să-și arate interesul față de excentrica construcție. Care, culmea, nici nu are motor...

Cu vâslele pe nisip!

Iar, de la aparițiile de pe blogul personal, pe site-urile diverșilor iubitori de invenții marine a fost doar un pas. Motivul: tânărul nu s-a rezumat la a-și ține ambarcațiunea în garaj sau a naviga cu ea pe râul din preajma casei, ci a ieșit în larg, fiind admirat atât de spectatorii aflați pe pontoane, cât și de comandanții navelor aflate în port sau în misiune. Asta pentru că ciudățenia nautică este o adevărată minunăție în materie de inventivitate și design simplist.

Seamănă perfect cu o insulă pustie, fiind construtită în amănunt timp de trei luni. Ambarcațiunea este din lemn, acoperit cu o pânză rezistentă la umiditate, și împodobită pe întreaga suprafață cu nisip. Ramele sunt improvizate dintr-o scândură ce seamănă izbitor cu galeria vintage, pe care marea majoritate dintre noi își pun draperiile. Iar în spatele acestora răsare fruntaș un palmier de toată frumusețea. Bineînțeles, unul artificial, doar pentru design.

Tehnologie antică, design simplist

Aspectul e atractiv prin unicitate, însă tehnologia este total inexistentă. Ambarcațiunea nu are motor și nici pedale cu ajutorul cărora să navighezi. Se rezumă la facilitățile pe care ți le poate oferi o plută din lemn cu vâsle, din cele mai vechi timpuri. Însă, cum perioada croielilor și a construcțiilor vintage este la mare modă în timpurile noastre, nu-i de mirare că ambarcațiunea a prins de minune la public. Chiar dacă totul se rezumă la admirație, căci de achiziționat nu se prea încumetă nimeni să o facă...

Gina Rotaru

Foto: www.foundshit.com

Publicat in: septembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ambarcatiuni vintage, inventii marine, septembrie
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement