Cât costă alimentarea unui yacht de lux

Home « Producatori « Inedit

Dacă ești tentat să achiziționezi un yacht de lux, trebuie mai întâi să iei în considerare costurile de întreținere. O ambarcațiune nu este ușor de întreținut, iar una dintre cele mai costisitoare lucruri este alimentarea. Uneori, prețul pentru umplerea rezervorului este destul de piperat, mai ales dacă yachtul este folosit în mod constant. Nu trebuie să intri în panică înainte de achiziționare. Trebuie doar să îți faci calculele înainte de a spune DA. Nu de alta, dar să nu ai parte de surprize neplăcute!

La fel ca la mașini, yachturile de lux diferă prin motoare (cai putere, diesel/benzină), greutate, capacitatea rezervorului și durata de utilizare. Unele companii de yachturi de lux nu țin cont de economie, iar altele ai grijă și la acest factor. Astfel că, pune în balanță facilitățile dintre ele, pentru a ieși cât mai economic. Pentru că, de cele mai multe ori, contează mai mult preul de întreținere, cât cel de achiziție. Iată câteva dintre yachturile de lux ale lumii, care țin cont și de economie.

Yachturi

Datorită diverselor condiții pe mare, consumul de carburant al unei ambarcațiuni se calculează prin galoane pe oră. Nou yacht Riva Yacht -122 "Mythos - are o lungime totală de aproximativ 34 de metri și un rezervor cu o capacitate de combustibil de 4.887 galoane americane. Ceea ce înseamnă că prețul unui plin poate ajunge la 25.000 dolari.

Potrivit Business Insider, marea majoritate a yachturilor de 59 de metri, care promit să parcurgă distanțe lungi, au rezervoare cu o capacitate de 34.000 galoane, ceea ce înseamnă că un umplerea unui rezervor poate costa, cu aproximație, 237.660 dolari. Potrivit jurnaliștilor de la Wall Street Journal, ambarcațiunile de peste 71 de metri lungime consumă în jur de 2.500 dolari pe oră, la o viteză de aproximativ 15 - 20 de noduri. Cu aceste cifre, un yacht de aceste dimensiuni are nevoie de 26.360 dolari, pentru a naviga 10 ore.

Economie și siguranță

Există modalități simple cu ajutorul cărora poți micșora consumul de carburanți. Specialiștii marini recomandă să aveți mare grijă la încărcătură. Chiar dacă nu pare importantă, ea contează. Mai mult, în cazul în care vă faceți un yacht de lux, pe acomandă, aveți grijă la materialele folosite (mai grele sau mai ușoare) și la cât mobilier folosiți. Este recomandat ca yachturile să fie spațioase, nu foare încărcate cu mobilier. Este mai economic, dar și mai modern, datorită design-ului simplist.

De asemenea, aveți grijă la amestecul de ulei folosit și la tipul de carburant. Uleiul de calitate scăzută poate duce la distrugerea motorului, iar costurile unei reparații sau ale unei înlocuiri sunt mult mai mari decât a unei întrețineri corecte. În plus, achiziționați și un contor de debit de carburanți, care vă va eficientiza consumul. Peste toate acestea, una dintre cele mai bune moduri de a economisi bani pe carburanți, este să vă asigurați că motorul yachtului este conceput pentru eficiența consumul de combustibil.

Gina Rotaru

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement