„Apa ca un festival” la Universitatea București

Home « Producatori « Inedit

Evenimentul „Aqua Fest București” 2013 continuă seria activităților cu două mari expoziții în cadrul Facultății de Geografie a Universității București! În perioada 27-29 mai 2013, Aqua Fest trece de la bălăceală la artă pură, prezentân publicului larg expoziții de pictură și o dezbatere despre „Legea Apei”, evidențiind importanța acesteia prin imagine și cuvinte. La aceste evenimente vor participa elevi și studenți ai Universității din București, dar sunt așteptați și bucureștenii care vor o viață mai curată!

În primele trei zile ale săptămânii vor avea loc un workshop și o expoziție de fotografie cu tema „APA ȘI ORASUL” la Facultatea de Geografie a Universității din București. Evenimentele sunt organizate de și pentru studenți în cadrul Festivalului Aqua Fest București 2013, pentru a evidenția și a atrage atenția asupra importanței pe care o are apa asupra sănătății omenirii. Primul eveniment, care va putea fi vizitatr în perioada 28-29 mai 2013 la etajul 3 al Facultăţii de Geografie, se numește „Apa ca un festival” și va prezenta arta de a reda natura pură, într-un mod cu totul inedit.

Apa ca un festival”

Este vorba despre o expoziție de fotografie, în care va fi redată apa în cele mai stradii și limpezi ipostaze. Expoziția este destinată studenţilor la geografie și va putea fi admirată, în această perioadă, la etajul 3 al Facultăţii de Geografie. Cel de-al doilea eveniment este workshop-ul „Apa şi oraşul”. Un workshop care va avea loc în data de 29 mai 2013, între orele 12:00-14:00, în Amfiteatrul George Vâlsan.

La acest eveniment sunt invitați să participe atât studenți și cadre universitare, cât și bucureștenii interesați de soarta apei și modul ei de a putea fi ecologizată. În cadrul evenimentului vor fi abordate teme precum: Gestionarea apei în Municipiul Bucureşti, Protejăm apa pentru viaţă, Iconic şi simbolic în relaţia: apă-om-turism. La finalul prezentărilor, estimat la ora 14:00, se organizează festivitatea de premiere a câştigătorilor expoziţiei de fotografie „Apa ca un festival”.

Festivalul Aqua Fest Bucureşti este organizat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, în parteneriat cu Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti. Festivalul se desfășoară în perioada 10 mai – 9 iunie 2013 şi are ca scop tragerea unui semnal de alarmă privind lipsa de interes în privința apei. Mai mult, festivalul prezintă participanților valoarea apei în viaţa oamenilor, a semnificaţiilor ei ecologice şi culturale, dar şi utilizarea ei ca mediu de divertisment, chiar și în Capitală.

Gina R.

Foto: AquaFestBucuresti/facebook.com

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement