Închirieri ambarcațiuni în Delta Dunării

Home « Producatori « Ghid

S-a deschis sezonul turistic și în Delta Dunării, iar printre atracțiile de top ale turiștilor sunt navigația, pescuitul și vânătoarea! Puțini sunt cei care optează pentru Delta Dunării ca destinație de relaxare! Nu pentru că nu există această posibilitate, ci pentru că la varietate de activități care se pot desfășura în Delta Dunării, este și păcat să optezi doar pentru o plimbare de explorare! Motiv pentru care ne-am gândit să facem o medie a prețurilor cu care se pot închiria ambarcațiuni în Delta Dunării!

Fie că ai permis de navigator sau nu, în Delta Dunării se poate merge cu barca! Bineînțeles, contează vârsta întrucât minorilor nu le este permis să navigheze de unii singuri, iar adulții fără permis de navigație au restricție ambarcațiuni cu motor. Însă, nu-i bai! Conducători și ghizi se găsesc la toate centrele de închirieri ambarcațiuni, iar dacă nu vrei să duci nicio grijă, poți opta pentru o excursie organizată în grup, în funcție de pasiunea pe care o ai: pescuit, vânătoare sau navigație.Organizatorii se vor ocupa de tot, iar costurile vor fi și ceva mai mici întrucât se împarte la întregul grup! Însă, până acolo, haideți să vedem cât costă cu aproximație închirierea unei ambarcațiuni în Delta Dunării, în funcție de tipul și modelul ei.

Închiriere barci cu motor

Indiferent dacă optezi pentru o barcă de pescuit sau o șalupă pentru plimbări pe canalele Deltei, prețul de închiriere al unei ambarcațiuni pornește de la 200 ron pe zi și poate depăși 500 ron pe zi, în fucnție de dimensiunea ambarcațiunii, capacitatea de transport și puterea motorului. Astfel, o barcă cu motor de mici dimensiuni (1-4 persoane) costă aproximativ 200 ron pe zi.

O barcă cu motor de dimensiune medie (maximum 8 persoane) costă aproximativ 350 ron pe zi, iar o barcă cu motor de mari dimensiuni (maximum 14 persoane) poate ajunge la aproximativ 500 ron pe zi. În aceste prețuri nu intră benzina și serviciile conducătorului, fără de care ambarcațiunea nu poate fi închiriată. Dacă vreți să mergeți cu vaporașul, un tur de patru sau cinci ore poate costă aproximativ 55 ron de persoană, iar prețul crește dacă se adaugă facilități precum ghid sau mic dejun până la aproximativ 180 ron.

Pachete turistice

Dacă însă vreți o mini-excursie de explorare de una sau cinci zile, pachetele turistice sunt potrivite. O excursie de explorare a Deltei Dunării, organizată în weekend (două zile), costă aproximativ 1.800 ron, una de patru zile în jur de 3.000 ron, iar pentru o excursie de șapte zile prețurile pot ajunge la 4.500 ron. La aceste pachete turistice prețurile includ benzină, taxe, tva, ghid personal și un conducător cu experiență.

Prețurile, însă, variază de la un centru la altul, în funcție de popularitatea locului. În unele locuri închirierea unei ambarcațiuni poate costa 150 ron pentru o oră sau două ore. Așadar, analizați cu atenție prețurile înainte de a vă avânta la închirierea unei ambarcațiuni, pentru a nu scoate din buzunare o sumă de două ori mai mare față de cea cerută de un alt centru din apropiere. Vacanță plăcută și navigație lină!

Gina R.

Foto: excursiideltadunarii

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement