Companiile anului în construcții navale

Home « Producatori « Ghid

Industria construcțiilor navale este recunoscută ca fiind una dintre cele mai mari din jurul lumii. În ciuda crizei financiare, inovația, implementarea noilor echipamente marine pentru navele eco-friendly și creșterea nivelului de durabilitate a urcat sectorul construcțiilor navale în rândurile de top ale arenei competiționale globale în materie de profit. Cum navele sunt cheia principală a transportului comercial și turistic între țările din întreaga lume, sectorul construcțiilor navale a devenit parte integrantă în dezvoltarea națiunilor. Iar de aici la un profit substanțial a fost doar un pas.

În ciuda crizei, în 2012, cerierile în domeniul naval au crescut substanțial la categoriile navelor de marfă și pasageri, în special la ambarcațiunile economice și ecologice. Motiv pentru care, specialiștii din indineria maritimă tind să creadă că ambarcațiunuile ecologice în curs de dezvoltare vor schimba puternic industria de transport maritim. Toate șantierele navale ale lumii fac eforturi pentru a livra nave ce îndeplinesc cererile pieței în materie de eficiență energetică, eoliană și construcții eco-frendly.

Companiile de top de construcții navale din întreaga lume au recunoscut necesitatea ecologizării și au excelat în acest domeniu reușind, astfel să creeze cele mai mare șantiere navale din lume. În acest articol avem un număr de 10 Companii navale ale lumii care au excelat în materie de construcții eco frendly, măsurate în tonaj brut.

10. Shanghai Waigaoqiao – Shanghai, China
Shanghai Waigaoqiao este compania numărul unu de construcții navale din China, care are, până la ora actuală, o producție totală a tonajului brut, de 15, 096900 GT, care include 164 de nave de diferite tipuri și dimensiuni.

9. Imabari Shipbuilding – Marugame, Japan
Compania constructoareImabari a construit primul vehicul transportator din lume - „American Highway” și a emis VLCC de 300,000 DW. Până la ora actuală, producția de tonaj brut (GT) este de 15,692,687, ce include 393 de ambarcațiunni.

8. Hyundai Mipo – Ulsan, Coreea de Sud
Una dintre cele mai versatile companii constructoare din punct de vedere al navelor convenționale și de sspecialitate, Hyundai Mipo este renumită pentru furnizarea de petroliere de dimensiuni modice și nave Panamax de tip container. Producția de tonaj brud este de 16715650 GT și include 618 de ambarcațiuni.

7. Oshima Shipbuilding – Oshima, Japonia
Compania de construcții navale Oshima are o întreagă carieră specializată pe construcția de nave Vrachier, având o producție de 16983004 GT, care include 539 de nave.

6. Compania navală Tsuneishi – Numakuma, Japonia
Tsuneishi este compania de construcții navale lider în Japonia, specializată în construcția de nave Vrachier, de dimensiuni medii. Producția: 17824038 GT, care include 492 de nave.

5. Mitsubishi Heavy Industry – Nagasaki, Japonia
A doua ca rang în Japonia și a cincea în lume, Mitsubishi HI este specializată în navele comerciale, precium petroliere și nave de croazieră. Până anul acesta deține o producție totală de 19506548 GT, care include 315 nave.

4. Hyundai Samho – Samho, Coreea de Sud
Compania Hyundai Samho este situat în Yeongam și are o capacitate de producție de aproximativ 40 de nave pe an. Producția este de 28414515 GT, care include 372 de nave.

3. Samsung Heavy Industry – Geoje, South Korea
Compania de construcții navale Samsung HI este unul dintre primii trei constructori de nave din lume, specializată pe ambarcațiunile cu destinații speciale. Producția totală este de 58082349 GT, care include 785 de nave.

2. Compania navală Daewoo – Okpo, Coreea de Sud
Un alt gigant în acest sector și al doilea din lume este Daewoo Shipbuilding, situat în Okpo și cunoscut pentru navele sale durabile și de foarte mari dimensiuni. Producția totală de pe șantierul naval Daewoo este de 68284087 GT, care include 834 de nave.

1. Hyundai Heavy Industry – Ulsan, Souh Korea
Iar gigantul lumii, liderul în materie de construcții navale este Hyundai Heavy Industry. Se bazează pe tehnologia Olsen Energy și are o producție record: 93,893,700 GT, care include 1428 de ambarcațiuni de diferite tipuri și dimensiuni.

GinaR.

Foto: marineinsight.com

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement