Producători de șalupe, în stil italian (foto)

Home « Producatori « Europa

O șalupă, un motor puternic și un design amețitor de romantic! Pe scurt, ambarcațiuni în stilul italian! Recunoscută ca printre cele mai romantice țări ale lumii, Italia se bucură de o gamă largă de produse cu o rară unicitate! Stilul manual de proiectare și design-ul libertin cu tente romantice atrage cumpărători din lumea întreagă! Cât despre calitate, Italia se poate lăuda cu produse trainice, medite să reziste ani la rând fără nevoia unei restaurări.

Este și cazul ambarcațiunilor, care se remarcă nu doar prin calitate și performanță, ci și prin design-ul tipil italian, care sucește mințile atât bărbaților pasionați de cai putere, cât și femeilor cu bun gust. Piața producătorilor de șalupe italiene este împărțită în două mari categorii: înverșunații de șalupe handmade și iubitorii tehnologiei moderne. Astfel, în Italia găsim unele dintre cele mai fascinante șalupe handmade, din diferite materiale, în funcție de cererea clientului, dar și șalupe cu tehnologie de ultimă generație, construită cu design modern italian. Printre cele mai mari companii producătoare de șalupe în stil italian se regăsesc Azzimut, Ferretti Yachts, Benetti, Pirelli, Riva și Atlantis.

Peste 140 de companii producătoare

Aceste companii sunt printre cele mai mari de pe piața mondială a constructorilor de ambarcațiuni, care lansează aproape în fiecare an zeci de modele de yachturi, șalupe și chiar nave de croaziere de foarte mari dimensiuni. În Italia, piața ambarcațiunilor este extrem de ofertantă întrucât există nu mai puțin de 140 de constructori de ambarcațiuni. Peste 60% dintre companiile italiene producătoare de ambarcațiuni sunt foarte bine cunoscute pe plan internațional, iar restul de 40% sunt reprezentate de o nișă specializată în ambarcațiuni de mici dimensiuni, construite manual, cu un design conform cererii clientului.

Azzimut, Ferretti Yachts, Benetti, Pirelli, Riva și Atlantis sunt printre companiile producătoare competitive pe piața italiană și internațională privind ambarcațiunile de foarte mari dimensiuni. Unele dintre cele mai mari yachturi din lume poartă semnătura lor. Însă, cele mai multe companii italiene constructoare sunt axate pe ambarcațiunile cu motoare puternice. Șalupele italiene vin cu un design aparte, între sport și elegant, și motoare puternice. 

Printre producătorii de șalupe în stil italian se regăesc companiile Gobbi, Sacs Marine, Mochi Craf, CRN, Joker Boat, ISA Yachts, Permare Group, Ilver, Coverline Marine, Rizzardi și Posillipo.Iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai apreciate și cunoscute companii producătoare de șalupe italiene, care împart designul și calitatea în „porții” egale, pentru a menține un echilibru al stilului tipic italian. Cât despre materiale, predomină luxul! Cel mai utilizat este lemnul, care oferă un aer vintage, confortabil și, totodată, modern.

Gina Rotaru

Foto: universeofluxury.com  

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement