Oceano Nirvana - „Best of the Best” (foto)

Home « Producatori « Europa

Oceanco Nirvana este „Best of the Best”! Superyachtul a câștigat titulatura de cel mai bun yacht din categoria de superyachturi personalizate din „Robb Report”, pe luna iunie. În ultimii ani, Oceano și-a asigurat locul printre rândurile de elită din industrie cu ambarcațiuni precum Alfa Nero și Seven Seas, iar acum cu Nirvana. Un model impresionant, gândit și structurat în detaliu.

Nirvana este un superyacht de peste 88.390 metri lungime, pe care compania olandeză l-a lansat în mod oficial în aprilie anul trecut. Este, probabil, cel mai spectaculos yacht construit pe șantierul orandez din cele 24 de construcții prezentate până în prezent. Are șase punți,șase cabine cu o capacitate totală de 12 persoane și suficient spațiu pentru un exhipaj format din 26 de persoane. Arhitectura și interioarele yachtului sunt concepute de designerul australian Sam Sorgiovanni, care a mai proiectat și celebrul yacht Anastasia lansat de Oceaneco în 2008.

Design interior Sam Sorgiovanni

Nirvana separă vizual coca de oțel de suprastructura din aluminiu, cu o bandă de vopsea maturată de culoarea mahonului, care se extinde pe lungimea ambarcațiunii. Proprietarul yachtului Nirvana a contractat designerul Sorgiovanni cerându-o să realizeze interiorul ambarcațiunii ca o pădure tropicală. În acest scop, designerul a selectat peste 200 de materiale de interior, incluzând 10 soiuri de lemn, de la sterja, la teak de eucalipt și palmier. Plafoanele sunt realizate din țesături pereche de rattan indonezian, iar podelele sunt din bambus sculptate pentru a semăna cu nisipul windblown.

În salonul principal, care se întinde pe o suprafață de 2.150 de metri pătrați, există două vivarii din sticlă în interiorul cărora trăiesc plante și animale exotice precum alge, reptile. Separat este amenajată și p zonă de luat masa în stil lounge. Pasagerii au acces la șase punți prin intermediul unui lift central circular, cu pereți din sticlă, care este înfășurat într-un otel inoxidabil balinez. Tablierului podului oferă o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați, sală de gimnastică și o saună, în timp ce puntea inferioară deține un cinematograf cu o capacitate de 10 persoane, pe două rânduri cu canapele suprapuse.

Cinematograf cu proiector 3D

Cinematograful include un bar, un filtru de floricele de porumb, un proiector 3-D și o bibliotecă Kaleidescape media digitală, cu peste 3.600 de filme. Pe lângă acestea, întregul yacht este amenajat cu televizoare Samsung cu ecran plat. La pupă există o punte privată, destinată proprietarului, amenajată cu cadă cu hidromasaj, o pereche de colțuri circulare de mese, mai multe șezlonguri și balcoane. Interiorul este format dintr-un un dormitor de mai mult de 1600 de metri pătrați, cu un luminator și un salon dedicat lui, cu ferestre din podea până în tavan.

Pe puntea de sus, situată la aproape 40 de metri deasupra liniei de plutire, un solar mare înconjoară un centru spa cu o capacitate de 10 persoane înainte. De asemenea, există o terasă circulară care poate fi utilizată precum un touch-and-go heliport. Pupa pe puntea principală deține o piscină de 25 de metri lungime, de formă ovală, cu adâncime reglabilă, și cu jeturi care simulează curentul natural de înot. Pentru cei interesați să experimenteze Nirvana, proprietarul yahtului oferă ambarcațiunea, în mod ocazional, în sistem de charter, contra sumei de aproximativ 1.000.000 de dolari pe săptămână.

Gina R.

Foto: www.oceancoyacht.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: Oceano Nirvana, producatori yachturi, veliere, yacht, yachturi de lux
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement