Lux handmade, de la Riva Boats (foto)

Home « Producatori « Europa

Lux vintage în creații unicat! Celebra companie Riva Boats se menține pe prima poziție, ca lider mondial de ambarcațiuni de lux... handmade! Cu o tradiție și un stil manufactural ce datează din al Doilea Război Mondial, compania a reușit să reinventeze luxul modern! Finețe, lemn de calitate, culori clasice și foarte puține detalii din materiale dure. Este design-ul vintage cu care Riva Boats continuă să-și construiască segmentul clienților cu gusturi vintage de lux.

Și, cine nu ar vrea o astfel de ambarcațiune, cu care s-a plimbat chiar și Brigitte Bardot? Are toate dotările existente pe o ambarcațiune modernă, dar un look șic și elegant. Motiv pentru care, nu sunt nici accesibilie tuturor... Prețurile lor fiind de rândul sutelor de mii de euro.

Ferrari-ul din lumea ambarcațiunilor

Una dintre locațiile în care se construiesc ambarcațiuni Riva este legendarul șantier Boatyard Riva, din Sarnico, situat pe lacul Iseo, din regiunea Lombardia, Italia. Considerat a fi „Ferrari-ul” lumii de ambarcațiuni, Riva și-a început activitatea în 1842 cu Pietro Riva, un tâmplar care s-a mutat acolo, de la Lacul Como. De-a lungul timpului, proiectele au trecut pe la Ernesto, Serafino și, în final, la inginerul Carlo Riva, care a creat bine cunoscuta ambarcațiune „Riva-style”. Un nume care a ajuns sinonim pentru eleganță și gust impecabil, pe întreaga lume.

În anii 1950 și 1960, Boatyard Riva a cunsocut un succes fulminant la nivel internațional cu linia de șalupe cu motor Carlo Riva. Cunoscuți ca unul dintre cei mai vechi, Riva este și cea mai longevivă, continuând să producă și în prezent ambarcațiuni, de același lux impecabil. Compania a continuat producția chiar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Produse exclusive

Compania produce anual doar 20 de modele de șalupe „aquariva”, navele intrând lejer la categoria „exclusivism”. Carlo Riva aprobat utilizarea a doar trei culori de șalupe, construite din mahon. Culorile clasice Riva sunt: turcoaz, portocaliu și crem și sunt folosite pentru a accentua culoarea închisă a lemnului. Finisajele se fac manual, precum și asamblarea ambarcațiuni. Toate detaliile sunt importante, inclusiv scaunul de toaletă, finețea șuruburilor, cuiele folosite și nuanța vopselei aplicată pe ambarcațiune. Iar fiecare ambarcațiune în parte este personalizată cu mic un detaliu.

Exclusivism și la dimensiuni mai mari

Linia „Aquariva” este formată din șalupe ideale pentru schi pe apă, din cauza mișcării line a ambarcațiunii pe apă. Fiecare șalupă vine cu o pereche de schiuri de apă și coș de picnic. Însă, compania nu se oprește aici! Riva Boats produce și yachturi de 28 de metri lungime. Construcția este bazată tot pe lemn de mahon, iar culorile predominante sunt neschimbate: turcoaz, portocaliu și crem.

O splendoare care a trezit interesul multor miliardari. Nu se știe încă prețul acestui prototip, însă cel mai probabil va sări de jumătate de milion de dolari. Nu de alta, dar prețul șalupelor din linia „Aquariva” variază între 150.000 și poate depăși lejer 300.000 de euro. Linia „aquariva”, prezentată în galeria foto, este deținută de Norberto Ferretti, președintele grupului Ferretti, care deține Riva din anul 2000.

Gina Rotaru

Foto: www.designboom.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement