Inundațiile îmbogățesc firmele italiene de bărci

Home « Producatori « Europa

Există oameni care fac averi și din inundații! Firmele italiene de ambarcațiuni au atins cel mai înalt prag al vânzărilor din ultimii ani. Motivul: inundațiile care au lovit Veneția! În timp ce localnicii sunt disperați, companiile producătoare de ambarcațiuni și dealerii acestora își freacă mâinile uitându-se la profit! Odată cu inundația masivă, numărul persoanelor care au pășit în magazinele de ambarcațiuni s-a dublat!

În Veneția nu mai deosebești canalul navigabil de trotuar. În unele zone, autoritățile au reușit să construiască podețe, însă sunt părți ale orașului pe care le poți străbate doar cu barca. Astfel că, mulți turiști și localnici, nevoiți să iasă din case, optează pentru achiziționarea unui caiac sau închirierea unei gondole. Iar dacă unii preferă să le închirieze, alții cred că achiziționarea lor este cea mai profitabilă măsură.

Caiace vs gondole

În timp ce majoritatea localnicilor optează pentru cumpărarea unui caiac, turiștii preferă să închirieze o gondolă. Cu toate că prețul este unul destul de mare. Spre exemplu, un caiac de două persoane, marca Vest Marine se vinde cu 699 de dolari, iar unul second hand poate fi găsit pe eBay cu 164 de dolari. Iar 164 de dolari este suma pe care turiștii o pot plăti pentru o plimbare de 45 de minute cu gondola. În fine, și aici în funcție de ore și traseul pe care vrei să-l parcurgi. Singurul avantaj la gondolă: poți să împarți locul cu cinci persoane, iar astfel diminuezi substanțial investiția. Dezavantajul caiacului: trebuie să ai permis de navigație, sau angajezi om care are... Iar prețul închirierii unui caiac este de 25 dolari pe zi.

Companii specializate

Chiar dacă magazinele le sunt aproape distruse de ape, dealerii de ambarcațiuni au o perioadă favorabilă... pe plan financiar. Închirierile s-au înmulțit, iar proprietarii de gondole încep să strângă profit, făcând chiar și reduceri de prețuri. Iar cele mai căutate magazine de ambarcațiuni din Veneția sunt Bg Canoe, Indigoboat, Janutica și Brussa (singura care închiriază civililor).

Companii care produc ambarcațiuni de mici dimensiuni, precum caiace și canoe, dar care necesită permise de navigare. Cât despre prețuri: pornesc de la 600 de dolari. Aceste firme sunt în topul căutrărilor localnicilor din Veneția, motivul fiind destul de simplu: există dealeri pricepuți, care au tentat piața cu oferte. Astfel că, pe timp de inundație puternică, precum aceasta, ele au fost primele care au simțit majorarea profiturilor cu peste 30%.

Gina Rotaru

Foto: travelbyanna.wordpress.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: firme barci, firme barci Italia, inundatii Venetia, noiembrie
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement