Boat Trends în 2013 (foto)

Home « Producatori « Europa

Ne apropiem de sezonul distracției nautice, iar producătorii de ambarcațiuni și accesorii se întrec în design, calitate și oferte cât mai atractive. Încotro se îndreaptă trendul în ambarcațiuni pentru 2013 și ce tip de distracție ne așteaptă? Pentru început, putem spune că aven de toate! De la plăci de surf profesioniste, echipamente de scuba diving accesorizate, sisteme de navigație și până la ambarcațiuni de toate dimensiunile, neapărat personalizate!

Trendul 2013 elimină curbele rotunjite, axându-se pe linii drepte, dar fine, îmbinate cu forma rotundă a bazei ambarcațiunii. Plăcile de surf sunt menite să taie valurile într-un mod brutal, iar echipamentele de scuba diving vin în mii de variante, pentru toate gusturile. Cât despre accesorii, avem de unde alege! Firmele producătoare de sisteme de navigație au scos pe piață produse nou nouțe, mai perfomante și cu design mult mai atractiv ca-n 2012. După cum vedeți, avem cu ce ne juca anul acesta, iar lansările continuă...

SUP 2013

Începem cu distracția pe apă în două picioare! Mai exact cu plăcile Stand Up Paddleboarding (SUP). Probabil ați văzut în multe filme sau imagini din porturi sau golfuri cum se desfășoară o distracție de Stand Up Paddle. Iar în timp ce unii o fac „just for fun”, există și grupuri de sportivi dedicați acestei distracții nautice! Motiv pentru care, companiile producătoare au creat plăcu mai performate, pentru a le asigura tuturor practicanților nu doar siguranță, ci și dublă distracție pe valuri, cu minimum de effort!

Ce a ieșit? O paletă care duce la aspect cu o canoe, numai că are întreaga suprafață plană. Simplitatea sistemului, alăturată unei curbe superficială, a creat popularitate, ducând la o explozie de doritori să încerce. Iar peste 70% dintre acestea sunt femei, multe dintre ele fiind atrase de plăcie coreene Yoga SUP. Motivul: sunt mai ușor de manevrat și au dublă stabilitate, spun marea majoritate a practicantelor.

Canoe în top

Dintre toate ambarcațiunile de clasă medie, tot canoe rămân la putere. Cu posibilitatea de personalizare, lejeritatea cu care poate fi transportată și design-ul simplu, canoe cucerește piața interbațională în mai toate zonele lumii. O nișă de piață, care simte încasări tot mai mari! Cea mai populară în Statele Unite este Skiffs Micro, o canoe destinată pescuitului, care are maximum 16 metri lungime. Există mai multe modele, printre care și modele sport cu motoare de la 2,5 CP la 90 CP. Prețurile pot varia - în funcție de model - de la sub 2.000 $ la peste 25.000$.

Inteligentă Tech

Smart Phone, iPad, iMac și o mulțime de alte produse inteligente au acaparat piața tehnologică în 2012. Iar în 2013, a venit și rândul ambarcațiunilor să adopte strategia „smart”. Multe companii producătoare de ambarcațiuni au montat pe anumite produse din linia lor în 2013, sisteme de operare inteligente, care se pot acționa ca o funcționare completă de la distanță. Popularitatea acestor dispozitive inteligente este dată de ușurința de utilizare și ecranele tactile simple. Pe scurt, simplitate, funcționalitate wireless si flexibilitate.

Gina Rotaru

Foto: www.allatsea.net  / canadianhometrends.com  

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Producatori

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement