Azimut Yacht excelează cu Rolls-Royce (foto)

Home « Producatori « Europa

Rolls-Royce s-a întrecut pe sine! Noul motor de yacht face ravagii pe piața internațională, împreună cu Azimut Yacht! Una dintre pretențioase companii de yachturi de lux din lume create de italieni! O asociere între două puteri mondiale, care a scos la suprafață un prototip de yacht de de toată frumusețea: Azimut Grande 140 Trideck! Un design italian de super lux și un motor impunător, cu mulți cai putere, marca Rolls-Royce...

Șantierul naval italian, remarcat pentru construcția de yachturi de super lux, a scos la lumină anul acesta, la Cannes Boat Show, Azimut Grande 140 Trideck. Superyachtul cu un sistem de propulsie nou nouț de la Rolls Royce. Are o lungime totală de 42 se metri și 276 de tone, fiind declarat cel mai mare model Azimut Grande construit vreodată, care beneficiază de un sistem de propulsie azimutală Rolls Royce Carbon Azipull 65C.

Testare cu simulări 3D

Azimut Grande 140 Trideck este un yaht de lux de viteză, destinat pieței Mediterane, care poate transporta șapte membrii ai echipajului și 12 pasageri, la o viteză maximă de 21 noduri (24 mph, 39 km/h). Este construit din sticlă armată cu plastic ranforsat (GRP), iar coca este dotată cu „spărgător de valuri”, pentru a putea „tăia” valurile, îmbunătățind astfel fluxul de apă de-a lungul elicelor. Un design care duce la o bună eficiență la consumul de combustibil, crescând calitatea vitezei de croazieră. Viteza și performanța ambarcațiunii au fost verificate cu ajutorul unor simulări virtuale 3D și în cadrul Institutului Brodarski din Zagreb, Croația.

Proiectare marca Stefano Righini

Azimut Grande 140 Trideck este un yacht de super lux, întrucât compania Azimut Grande a pus un mare accent pe exterior, acesta fiind proiectat de Stefano Righini, dar și pe interioare, realizate de compania de design britanică Redman Whitley-Dixon. Suprafețele și amenajările interioare de pe toate cele trei punți sunt din lemn, incluzând cele două jacuzzi și o pupă complet rabatabilă, care deține o punte de înot și un mini bar.

Coca a fost concepută pentru a-i dezvolta navei o formă prielnică pentru motorul cu propulsie realizat de Rolls-Royce, care are nevoie de spațiu pentru mișcarea constantă a fiecărui component al propulsorului.  Fiecare pod se poate mișca la 360 de grade, oferind o manevrabilitate optimă la viteze mari și mici și în timpul manevrelor de andocare - toate acestea fără a fi nevoie de o cârmă. Superyachtul Azimut Grande 140 Trideck urmează să fie lansat pe piață și dat spre comercializare în 2015.

Gina Rotaru

Foto: www.gizmag.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: Azimut Yacht, motor yacht, super yacht, yacht, yacht design
Inapoi la categoria «« Producatori

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement