Undițe de lux, pentru experimentați! (foto)

Home « Pescuit « Unelte

Undițe performate, marci de lansete și plute cu precizie inegalabilă? Atunci clar ești unul dintre pescarii experimentați care știu ce vor când vine vorba despre pasiunea lor: pescuitul! Motiv pentru care ți-am pregătit câteva companii producătoare de undițe și lansete de lux, care se bucură de aprecierea internațională a experților, analiștilor și a practicanților. Enjoy!

 

 

Compania Cumara Shimano (estimare preț: 210 dolari) este una dintre cele mai apreciate producătoare de unelte pentru pescuit. A fost premiată în 2008 de revistele internaționale de specialitate pentru calitatea și design-ul practic. Undițele cu învelitori subțiri IM-10 sunt incredibil de flexibile și ușoare, iar specialiștii susțin că cea mai mare calitate a acestora este greutatea foarte mică a tijei și a tamburului, care trimite semnale clare pentru mânuirea corespunzătoare a undiței sau a lansetei.

Cumara utilizează un mâner din spumă EVA, mult mai durabil, care tinde să nu fie la fel de sensibil ca pluta (care unii spun că este o alegere ciudată pentru o tijă aflată în această gamă de preț). Atât utilizatorii cât și evaluatorilor lăuda prudusele datorită garanției pe viață.

Pentru lansete de lux, Bronzeback G. Loomis (minimum 250$) se află în mod constant pe primul loc pe lista evaluatorilor. Specialiștii susțin că lansetele și tijele undițelor au vârful extra-sensibil. Lucru care permite pescarilor să simtă chiar și cele mai mici mușcături. De asemenea, compania este renumită pentru mânerele de calitate și tamburul de calitate superioară.

G. Loomis IMX (de la 195$ la 295$, în funcție de model) se bucură de o tijă sensibilă și ușoară, spun specialiștii. Unii sunt de părere că se aseamănă cu Bronzeback în termeni de calitate. Există, însă, pescari care susțin că mânerele lungi și pluta sunt destul de ciudate la manevrare, iar la acest preț, Cumara Shimano ar fi o alegere mult mai iscusită.

Shakespeare Ugly Stik de apă dulce Spin Combo Ugly ( minimum 40 dolari cu bobină). Ca undița Ugly Stik, tamburul Ugly Stik găsește un echilibru perfect între lumină și durabilitate.Tamburul în sine este fabricat din grafit ușor, în timp ce bobina este realizată din aluminiu.

Produselele acestor companii se găsesc și pe piața speciaizată din România, iar prețurile lor diferă foarte puțin de cele din străinătate. Spre exemplu, prețurile modelelor de lansete și undițe marca Shimano variază între 300 Ron – 1.100 Ron, în funcție de model și materiale. Modelel Shakespeare se pot găsi la prețuri între 100 ron și 800 ron, Loomis IMX comercializează undițe și unelte cu prețuri între 200 rob și 900 ron, iar Bronzeback G. Loomis poate depăși 1.000 de ron, dacă este cea mai nouă variantă.

Toate aceste mărci pot fi găsite pe magazinele online specializate în pescuit precum PescuitMania.ro, AvantajulPescarului.ro, Total Fishing.ro, Fisela sau chiar direct de pe portalul Tackledirect.com. Spor la shopping!

Gina Rotaru

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: lansete, pescuit, pescuit sportiv, plute, undite
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement