La pescuit: uneltele începătorului

Home « Pescuit « Unelte

Primăvara este un moment bun să începi o nouă activitate. Iar dacă ea se îndreaptă către pescuit, atunci clar te poți considera un om fericit! Nu o spunem pentru că ne pasionează pe noi, ci pentru că pescuitul, pe lângă faptul că este o activitate productivă, oferă relaxare. Și, cum nu toți ne-am născut cu talent la pescuit, întindem o mână de ajutor pescarilor începători printr-o serie de instrucțiuni medite să ne arate lucrurile de care avem nevoie la o ieșire pe baltă!

Începând cu îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată și ajungând la momelile de pescuit, în perioada de primăvară! Pentru început, ne oprim la articolele vestimentare, care trebuie să ofere pescarului confort! Tricoul din bumbac este elementul de bază, urmat de o jachetă impermeabilă. Puteți opta pentru pantaloni sau pentru salopetă, dintr-un material care lasă pielea să respire. Nu trebuie să vă lipsească încălțările din materiale comode, care să ofere lejeritate și loc de mișcare piciorului. Pescarii cu experiență optează pentru cizme din cauciuc întrucât uneori este nevoie să intre în apă sau folosesc tehnici de pescuit stând în apă.

Unelte necesare:

Indiferent ce tip de pește vrei să prinzi sau pe ce baltă vrei să te duci, pentru pescuit ai nevoie de un lansetă, scaun pliant, un juvelnic (în care să pui poștii prinși), cutii cu momeli (dacă optezi pentru mai multe tipuri de momeli este bine să ai cutii separate din fiecare), plute de modele diferite, plumbi atât pentru undiță cât și pentru lansetă, cârlige pentru lansetă sau undiță (aici este recomandat să vii cu ele prinse în lansetă de acasă pentru a nu pierde timpul pe baltă), un briceag (pentru cazurile în care ți se agață undița în mod ireparabil). De asemenea, din bagaj nu trebuie să lipsească două prosoape (unul de rezervă). Este indicat să ai prosoape la tine, în cazul în care te murdărești. În plus, este important să ai tot timpul mâinile uscate. Ai grijă câd îți faci bagajul să îți iei produse de calitate, mai ales dacă ești începător. Nu de alta, dar riști să ți se rupă firul de nailon de la undiță și să îți strici toată plăcerea de a pescui!

Alegerea locului de pescuit!

Ok, ai spune că este o sarcină ușoară și se face după ochi. Ei bine, greșești! Trebuie să ai grijă la adâncimea apei dacă vrei să te bucuri de capturi numeroase. Așadar, fii atent la zonele cu stufăriș sau zonele în care apa are o adțncime medie (de preferabil să îți ajungă la brâu, dacă e baltă). O poți verifica cu un băț. După ce ai ales locul, ai grijă să presari câteva frânturi de momeală. Peștii vor fi atrași de ea, iar experiența ta pe baltă va fi una destul de plăcută! Nada trebuie să aibă miros puternic (încearcă bucățele de râme sau nadă făcută în casă, despre care am scris în articolul „Nade dulci și momeli de primăvară”). Ajață în cârlig momeala, bagă firul de nailon în apă, urmărește mișcarea plutei și... gata pescuitul! Nu te asigurăm că vei prinde capturi impresionante din prima, însă cine știe, poate tu chiar o să ai noroc!

Gina Rotaru

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement