Echipament pentru pescuit

Home « Pescuit « Unelte
      Una din marile bogatii ale Deltei este fondul piscicol, reprezentat de peste 100 de specii cum ar fi: crapul, somnul, avatul, platica, stiuca, babusca, rosioara, caracuda, morun, nisetru, cega, pastruga, viza (Acipenseridae sturio, un peste rar intalnit in apele noastre ). In lacurile Deltei intalnim,salaul, stiuca, chefalul, bibanul, carasul; acesta este lansat odată cu încheierea perioadei de prohibiție (interzicerea pescuitului comercial și sportiv,  când la data de 30 mai, se redeschide sezonul de pescuit pe brațul Sulina, în comuna Maliuc.
     Inițiativa își propune pe de parte să vină în sprijinul turiștilor pasionați de pescuit care din diverse  motive solicită scule sau accesorii din partea pensiunii și pe de altă parte să atragă turiștii amatori, de inițiere în tainele pescuitului.
   De atunci s-au scurs multe veri, dar nu a existat niciuna în care să nu merg cel puțin de două-trei ori la pescuit în Delta Dunării. În tot acest răstimp lucrurile s-au schimbat într-un mod radical și iată-ne în poziția în care, pentru a avea partide de pescuit la crap reușite în Deltă, trebuie să ne adaptăm cât mai bine maniera și echipamentul de pescuit cerințelor impuse de locul ales. 
   Salteaua de receptie este un accesoriu obligatoriu in pescuitul crapului, asa cum am spus si in capitolul precedent, siguranta crapului depinde de aceasta saltea. La fel si nadirea cu boilies-uri sau porumb boabe puse in pungi hidrosolibile(din PVA) si lansate in zona de pescuit. Conditiile de pescuit difera de la zi la alta, de la apa la alta sau chiar de la un mal la altul.
 
 
 
Foto: sobrecaribe 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: bogatiile deltei, echipament pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement