Tehnicile pescuitului de vară

Home « Pescuit « Tehnici

Fiecare pescar are un as în mânecă, mai ales când vine vorba de sezonul de vară. Un sezon în care plăcerea pescuitului se îmbină cu plăcerea unei relaxări pe malul bălții sau în largul mării.Însă, pentru ca relaxarea să fie cât mai plăcută, este nevoie și de câteva capturi ca să îți bucure ziua. Ce trucuri folosesc pescarii cu experienâă în pescuitul pe timp de vară? După o mică analiză, am sesizat că reușita unui pescuit pe timp de vară ține de combinația momelilor și de modul în care le agăți în cârlig.

Ai nevoie de un design simplu, dar atractiv de momeală pentru pești. Cu cât „masa” peștelui arată mai bine, cu atât acesta se învige mai repede să o apuce. Este recomandat pescuit prin buruieni, unde soarele nu este atât de arzător, iar peștele este dispus să iasă la vânătoare de mâncare. Așa că, dacă vrei să pescuiești pe timpul verii, alege o destinație care să îți ofere și relaxare. Propunerea noastră: Delta Dunării. Este recomandat pescuitul la undiță, cu ac subțire și, de preferat cu momeală fie sau momeală preparată ân casă.

Pescuit de relaxare

Însă, cum foarte mulți pescari amatori evită prepararea momelii acasă, puteți opta pentru momeli cumpărate la cutie din magazinele de specialitate. Aveți grijă, însă, la calitatea lor. În această perioadă se pot prinde pești precum știucă și biban. Pentru acestea poți folosi momeli clasice sau momeli atent pregătite, care să atragă mai repede peștii. Nu orice lac este potrivit pentru pescuit de structură. Primul lucru de făcut este de a obține o bună hartă a zonei și a căuta unde sunt locuile în care se „înghesuie” peștii.

Există puncte, baraje și terasamente, dar cheia cea mai bună este în zonele cu ape ceva mai adânci. Cel mai bun mod de a găsi aceste zone este să pescuiți des. Astfel vă veți da seama care este mai bună și care nu. Cât despre momelile folosite, mulți pescari experimentați optează pentru râme, bucăți de pește foarte mic și lipitori.

Aceste atrag puternic peștele spre momeală, iar dacă ești printre cei norocoși te poți bucura de o captură gigant. Depinde foarte tare, însă, locul în care pescuiești. De asemenea, poți alege să agăți în acul undiței porumb, pâine și chiar mămăligă, ca bunicii noștri. Te înhămezi cu răbdare, câteva răcoritoare și vei avea o zi relaxantă și cu capturi care să îți „gâdile” orgoliul.

Gina R.

Foto: holderness-coast-fishing.co.uk

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: destinatii pescuit, pescuit, tehnici pescuit, vacanta pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement