Tehnici de pescuit

Home « Pescuit « Tehnici

Pescuitul poate fi un sport de performanță sau o activitate relaxantă! Însă, pentru oricare dintre ele, este nevoie de noțiuni de bază despre pescuit! De la modalitățile de pescuit și până la tehnici, pescarul trebuie să aibă cunoștințe minime despre fiecare stil în parte! În caz contrar, pescuitul se poate transforma dintr-un moment de relaxare în unul de tensiune. Nu de alta, dar nu e plăcut să te întorci de fiecare dată cu desaga goală! Motiv pentru care ne-am oprit la a vă prezenta care sunt stilurile și tehnicile de pescuit uzuale, care pot fi folosite cu lejeritate de novici.

Pescuitul este activitatea cea mai răspândită atât în România cât și peste hotare! Fie că este practicat la nivel de perfomanță sau de relaxare, echipamentul este absolt necesar. El diferă în funcție de zonă și de speciile de pește care se vor a fi prinse. Dacă ești pescar amator, cea mai ușoară și relaxantă tehnică de pescuit eset „datul cu lanseta”, cum se spune în popor. Dacă însă vrei să avansezi „în grad” la nivelul de pescar cu experiență, trebuie să încerci fiecare tehnică de pescuit pentru a-ți da seama care te atrage cel mai tare.

Pescuitul în stil antic, cu sulițe

Tehnicile de pescuit sunt, de fapt, metode pentru a prinde difertie specii de pești și animale acvatice precum scoici, calamari, caracatiță și nevertebrate comestibile. De-a lungul timpului, numărul tehnicilor de pescuit s-au înmulțit, datrită sculelor de pescuit performante, care ușurează toată munca. Culmea este că, mai nou, la mare modă a ajuns pescuitul în stil antic cu sulițe, cu mâinile goale sau vânătoarea subacvatică.

Bineînțeles, marea majoritate a acestor tehnici sunt folosite de pescari nonconformiși, doritori de senzații tari și distracții subacvatice. Tehnicile de pescuit includ pescuitul cu mâinile goale, pescuit la năvod, pescuit la capcană și spearfishing (pescuit subacvatic cu sulița). Există o legătură complexă între tehnicile de pescuit și cunoștințe despre pește.

Un pescar este bine să cunoască , pe lângă momeli, și comportamentul peștilor, incluzând migrația, furajarea și habitatul. Utilizarea eficientă a tehnicilor de pescuit depinde de multe ori de aceste cunoștințe suplimentare, dar și de uneltele folosite. Una dintre ele mai antice tehnici de pescuit este „pescuitul la muscă” sau „Tenkara” în japoneză. În România tehnica este folosită la pescuitul păstrăvului în ape de munte. Dacă ne-a scăpat vreo tehnică de pescuit antică, vă rugăm să ne trimiteți sugestii. 

Gina R.

Foto: guionesadventures.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: pescuit, tehnici de pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement