Pescuitul pe Dunare primavara !

Home « Pescuit « Tehnici
Cand mergem la pescuit la caras primavara trebuie sa timem cont de cateva reguli care ne vor asigura captura.
Cand vorbim de pescuitul crapului pe Dunare pe primavara, in general ne referim clar pana in perioada de prohibitie, ceea ce inseamna ca nu avem decat o luna in general la dispozitie, iar aceea este luna martie,si foarte putin in aprilie ( 5-10 zile maxim) cateodata nici macar 30 de zile adunate, in functie de cat se lungeste iarna sau nu. Din start vorbim de apa de maxim 10 grade Celsius, in luna martie abea se ating aceste grade pe Dunare.
Pescuind pe rauri largi, in care ne putem educa si desavarsi toate tehnicile pentru capturarea cleanului - ca dam la pluta sau cu montura de fund, la rotativa sau la un alt fel de naluca - mai ales in conditiile capturarii unor "clenosi" cu mult peste medie, haideti sa descoperim alternativa spectaculoasa a pescuitului cu musca artificiala, nelimitat de conservatorismul asocierii acestui tip de pescuit considerat exclusiv pentru salmonide.
Pentru pescuitul de la mal primavara imediat de dupa dezghet, recomand folosirea unui echipament ML, fire subtiri, carlige offset pentru zonele cu multe agataturi si acolo unde este cazul a plutelor culisante pe fir, acestea din urma ajutandu-ne foarte mult pe locurile cu apa mica de 0,5-1m, ridicand naluca aproape vertical din cocioc sau structura.
Pescuitul mrenei cu plumb pe fundul albiei, se realizează folosind lansetă de 2.40-3.00 m, cu acţiune 40-80 g, echipată cu mulinetă medie, iar pe tambur va fi un fir de 0.18-0.22. Cârligele nr. 2-6, cu tijă lungă sau scurtă, în funcţie de momeală, vor fi legate cu forfac de 0.18 m. Plumbii vor fi suficent de grei pentru a susţine momeala pe loc în suvoi.
 
 
 
sursa foto: sportsmanshabitat
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement