Pescuitul in Delta la copca

Home « Pescuit « Tehnici
     În Delta Dunării propriu-zisă, pescuitul se desfăşoară în tot timpul anului (cu excepţia perioadei de prohibiţie de 60 de zile) folosindu-se numai tipuri de unelte pasive (vintire, taliene) şi active (năvoade, voloage). Astfel, în perioada 8 aprilie - 6 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/ sportiv şi a momelilor artificiale, cu eliberarea capturii în mediul acvatic natural.
In rauri, unde oricand putem sa acrosam un crapoi batran de 20-30 kg (ce vise...) se justifica folosirea firelor de 35 - 40, iar in conditii speciale cum sunt pescuitul langa stanci, langa copaci, in radacini, in ape cu palcuri de stuf, cu nuferi sau alte vegetatii acvatice unii folosesc chiar fir de 50 pentru a putea struni crapii care vor sa se ascunda. 
    Stiuca are dezvoltare rapida, atingand in numai trei saptamani 15 mm, iar maturitatea sexuala la varsta de 3 ani, cand are aproximativ 700-800 de grame, si poate ajunge la exemplare de peste 20 de kg (cea mai mare stiuca prinsa in Delta avea 16 kg.
    Momelile folosite la pescuitul sportiv: In Delta cea mai eficienta momeala si cea mai des folosita este lingurita oscilanta. Momelile folosite la pescuitul sportiv: mamaliga, boabe de porumb, rame, viermusi.
   Atenţie însă, pescuitul la copcă în Deltă nu este pentru toată lumea, şi asta pentru că pericolele pândesc la tot pasul. E riscant să mergi aşa, dar oamenii locului spun că partidă de pescuit la copcă merită tot efortul. 
 
 
Foto: pescuitpursisimplu
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement