Pescuitul in ape curgatoare

Home « Pescuit « Tehnici

Spre deosebire de pescuitul pe balta, pescuitul pe apa curgatoare este experienta cu adevarat interesanta, preferata de catre majoritatea pescarilor, deoarece orice apa curgatoare reprezinta mediul natural al vietuitoarelor acvatice.  Personal, pentru pescuitul la crap pe ape curgatoare, prefer  vara, cand atat vremea, cat si nivelul apei sunt mai stabile. Nu sunt necesare lansete de somn sau alte lansete de mare putere, e de ajuns lanseta de crap cu T/C intre 3 si 4lbs.

Limita minima altitudinala a vailor din zona de munte, implicit a retelei hidrografice (ape curgatoare, statatoare) incepe de la 500m, corespunzator culmilor muntoase de 800 m (conform literaturii de specialitate), dar sunt si exceptii, cand aceasta limita poate scadea in cazul unor lacuri situate in zona apelor de munte cuprinse intre altitudinea minima de 200m in Muntii Banatului si maxima de 2230 m in Muntii Fagaras si Retezat.

Dacă pescuitul în apele curgătoare este recomandat în principal pentru aventurieri, pentru oamenii cărora le place să trăiască în mijlocul naturii, pescuitul în ape stătătoare este mai iubit de către cei cărora liniștea apei, aerul curat, oxigenat și bucuria creată de firul întins al undiței le aduce stare de bine, le încarcă bateriile pentru ca după partidă de pescuit să aibă liniștea psihică necesară obținerii unor rezultate profesionale de excepție.
 
 
Sursa foto:  visitnorway
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: pescuit, tehnici, ape curgatoare
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement