Pescuit la copcă, în varianta rusească (video)

Home « Pescuit « Tehnici

Capturi de sute de kilograme, în doar câteva minute de pescuit la copcă? Se poate! Ne-o demonstrează câțiva pescari nonconformiști, care au transformat tehnica pescuitului la copcă, într-o metodă inedită! De acum nu mai ai nevoie de undițe, năvoade, barcă și nici măcar de momeală... Totul ține de puțină imaginație și câteva minute de răbdare...

Inventivitatea nu are margini când vine vorba de tehnici de pescuit! Pasionații știu asta! Orice pescar visează la o captură impresionantă de pește... Iar dacă ar putea-o obține doar bătând din degete, ar fi perfect! Ei bine, de acum visul li s-ar putea îndeplini... Asta pentru că rușii... s-au pus pe inventat! Câțiva pescari cu imaginație au reușit să obțină cea mai eficientă metodă de pescuit care s-a văzut vreodată: fac peștii să iasă singuri la suprafața apei. Nu îți vine să crezi? Stai să vezi tehnica de pescuit la copcă, care îi lasă pe marea majoritate a pescarilor amatori cu gurile căscate...

Cum funcționează

Nu este o minune naturală, ci o tehnică de pescuit la copcă cunoscută printre pescarii cu experiență. Cu ajutorul acestei tehnici se pot prinde sute de pești în câteva ore, însă marea majoritate sunt de mici dimensiuni. Motivul: aerul care împinge peștii la suprafață trebuie să circule cu o viteză moderată, pentru a nu sfărâma peștii mici. Iar forța aerului nu este suficient de puternică pentru a împinge la suprafață capturi mari. Cum se face, pas cu pas?

Se crează un vortex cu inducție electrică cu ajutorul unei elice foreze cu ultrasunete. Aceasta atrage peștii din împrejurimi și îi paralizează. Dispozitivul este cunoscut sub numele de sondor de copcă și funcționează cu mai mulți electroliți. Pentru montarea acestuia nu se dă o singură gaură, ci cât mai multe pentru a cuprinde o arie cât mai mare. Tehnica este folosită, adesea, în spațiile depresionare, pentru ca peștii să poată fi extrași la suprafață cu ușurință.

Nu este o tehnică de pescuit la copcă pe care o poate folosi oricine. Cu ajutorul acestui dispozitiv se pot prinde sute de kilograme de pește, motiv pentru care ai nevoie de autorizație pentru folosirea lui în marea majoritate a zonelor destinate pescuitului. În multe cazuri, sondorul de copcă este utilizat de braconieri. Așadar, dacă sunteți pescari cu adevărat pasionați, nu cred că v-ar putea tenta o asemeneatehnică. Nu de alta, dar nu veți mai simți satisfacția tradiționalului pescuit la copcă, nu credeți?

Gina Rotaru


www.Sport.ro

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: pescuit, pescuit la copca, tehnici de pescuit, unelte pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement