Pescuit de primăvară – tehnici și momeli

Home « Pescuit « Tehnici

Pescari, luați-vă undițele și pregătiți-vă de pescuit! Apele s-au dezghețat complet, iar perioada este tocmai bună pentru ieșit la o mică aventură de pescuit! Fie că alegeți lacurile din București, râurile de munte sau optați pentru zonele din Delta Dunării, echipați-vă corespunzător și fiți atenți la ce momeli vă umpleți desaga. Chiar dacă vremea s-a mai domolit, multe specii de pești tot nu au scos capul la suprafață, iar momelile sunt cea mai bună armă pentru a-i ademeli chiar și pe cei mai leneși înotători. Ce momeli folosim la începutul primăverii și la ce tehnici de pescuit apelăm?

Chiar dacă este soare, temperaturile la început de martie nu sunt foarte prietenoase, motiv pentru care trebuie să ne echipăm corespunzător trusa de scule pentru pescuit! Avem nevoie de năluci, nadă (50% din pesmet), râme (tăiate – sunt mai eficiente), pasturi, porumb, ace subțiri, fir textil subțire, monofilament la fel. Cât despre tehnica de pescuit, este recomandat pescuitul fin, mișcările line, gramaje cât mai mici și multă răbdare! Nu uitați, chiar dacă pe noi pescarii ne prinde entuziasmul de primăvară, peștii sunt în perioada de dezmorțeală. Așadar, cu cât pescuiți mai liniștit, cu atât mai multe șanse de capturi mari veți avea!

Pescuit la șalău – este greu de prins în lunile de vară, însă nu imposibil. Poate fi atras cu momeli precum viermi sau râme tăiate, agățate pe ace subțiri. Sunt foarte sensibili la mișcări, tocmai de aceea trebuie să fiți foarte atenți la poziția bărcii, poziția față de vânt, care trebuie să bată constant în aceeași direcție, pentru a perturba peștele cu mișcări haotice. Se mai pot prinde și cu năluci, care de obicei au un impact puternic asupra lor.

Pescuit la crap – primăvara crapii sunt foarte activi și pot fi văzuți în zonele cele mai însorite ale apei. Perioadele cprielnice, în care își caută hrana, sunt la răsăritul soarelui și la asfințit, iar zonele sunt cele cu apă adâncă. Cât despre momeli, sunt atrași de nade nade pe bază de fishmeal și Robin Red, porumb sau pasturi.

Pescuit la caras – preferă ca hrană cerealele, precum grâul și porumbul încolțit,râmele, viermii sau alte vietuițoare acvatice și poate fi găsit în apele mici, cu adâncimi între 20-40 cm, pe lângă maluri. Echipamentul necesar pentru a pescui crasul în sezonul primăvăratic ar trebui să fie format din plută de 1-2 grame, carlig de nr. 8 macimum, cu tija subțire, echilibrare cu un plumb picatura, cu varnis, respectiv o alică. Este recomandat să folosiți un feeder ușor, cu o lansetă ușoară.

Gina Rotaru

Foto: commons.wikimedia.org

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement