Pescuit acrobatic – tehnica vintage, unicat (foto)

Home « Pescuit « Tehnici

Dacă v-ați plictisit de pescuit la copcă sau cu năvoade, vă prezentăm o metodă vintage, unică în lume: pescuitul acrobatic! Nu e o glumă, ci un pescar din Noua Caledonie prinde pești cu un băț, cu ajutorul căruia mai face și acrobații! Funny, nu? Singura problemă... dacă nu locuiești acolo, ai nevoie de bilet de avion! Asta pentru că distracția se practică numai la tropice, pe insula Loyalty Province, din arhipelagul Noua Caledonie, Oceanul Pacific...

Nu de alta, dar pescarul este singurul care te mai poate învăța tehnica! Iar dacă la prima vedere sportul pare distractiv, perricolul de accidentare este major. Pe lângă pești otrăvitori, riscul de a te dezechilibra și de a te lovi de una dintre stâncile aflate în apă este mare! Așa că, dacă sunteți tentați, luați lecții înainte... de la localnici!

Sport sau pescuit acrobatic?

Localnicii insulei Loyalty Province se hrănesc numai cu pește și animale marine, iar pescuitul se face cu ajutorul unei sulițe cunoscute sub numele de Assegai. Motiv pentru care, pescuitul este o meserie practicată doar de bărbați. Copiii sunt învațați de mici cum se practică, iar sulițele sunt confecționate manual, după mărimea fiecărui pescar. Iar partea cea mai importantă: trebuie să știi cum să sari și cum să îți menții poziția corpului în timpul săriturii. În caz contrar, riști să te accidentezi destul de grav.

Copiii, în special băieții, sunt învățați de mici să înoate și să manevreze sulița. Se începe cu lucruri bazice precum prinderea peștelui cu mâna. Ulterior, învață să arunce undița către pește iar, cu trecerea timpului și dobândirea experienței, aceștia ajung să prindă peștele cu sulița, stând cu picioarele în apă. Nivelul profesionist este atunci când începi să sari de pe stânci, încercând să prinzi peștele cu sulița. La ora actuală, există un singur localnic care mai poate practica această tehnică de pescuit, finnd unul dintre cei mai apreciați pescari din insulă.

Imaginile cu celebrul pescar, au fost capturate de fotograful Stephane Ducandas, care s-a născut și a trăit pe insula Loyalty Province, din arhipelagul Noua Caledonie, timp de șapte ani! Ulterior acesta a părăsit locul, întorcându-se ani mai târziu, pentru a explora zona și a descoperi toate tradițiile localnicilor. Rezultatul: documentarea i-a stârnit și mai tare curiozitatea privind precizia cu care oamenii pot face anumite lucruri, tipul de civilizație care s-a dezvoltat și stilul de trai, primitiv, dar absolut fascinant...

Gina Rotaru

Foto: www.amusingplanet.com

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement