Lanseta, unealta minune sau un alt accesoriu la pescuit

Home « Pescuit « Tehnici

Dacă v-aţi decis să petreceţi un weekend departe de aglomeraţia Bucureştiului şi aţi ales deja să pescuiţi în Delta Dunării nu vă mai rămâne decât un lucru de făcut. Fuga la magazin pentru a vă echipa!

Cum nimeni nu s-a născut învăţat nici noi nu vrem să ne lăudăm că ştim chiar tot. Am citit pe ici pe colo, am primit sfaturi de la pescari înrăiţi şi i-am ascultat şi pe cei amatori. Am ales să vă spunem câte ceva despre lansete, iar voi alegeţi ce vi se potriveşte.

Fie că vorbim de Black Wolf Special Catfish din carbon ranforsat de la Trabuco, de Balzer Magna MX3 Bulldog Spin 125 din carbon compozit sau de Cormoran Bull Fighter Eel, construită pe blank de grafit întărit cu fibră de sticlă, toate sunt lansete puternice care deşi după denumire sunt beţe de somn, noi vă spunem că după acţiune merg şi la crap.

Dacă vorbim despre caracteristicile unei lansete, aflaţi că aceasta trebuie să îndeplinească în principal următoarele condiţii: rigiditate, rezistenţă sporită şi greutate redusă. O catalogare a lansetelor se poate face, însă, după: acţiune, putere, lungime şi rigiditate.

În aceste condiţii, dacă aţi ales să pescuiţi cu prietenii în Deltă sau pe Dunăre, puteţi să aveţi succes cu lansete cu “acţiune mare”. În lus, lanseta trebuie să aibă şi o acţiune rapidă adică o rigiditate ridicată, la care se îndoaie numai varful, şi care să asigure forţa necesară unui drill rapid la un peşte de mari dimensiuni şi puternic. Ca info suplimentar, încă un lucru ce este important la o lansetă folosită în acest mediu de pescuit îl reprezintă si numărul de tronsoane folosite în construcţie. Iar pescarii profesionişti din Deltă recomandă folosirea unei lansete dintr-o bucată.

Ca o concluzie, o lansetă de Dunăre pentru pescuitul de crap sau somn, trebuie să aibă în primul rând o acţiune rapidă şi o putere mare. Legat de lungimea lansetei, aceasta se poate încadra la o medie la 2,40 m, dar aici fiecare ştie mai bine ce-i trebuie.

După ce, deja, v-aţi ales lanseta nu vă mai rămâne altceva de făcut decât să mergeţi la pescuit aţi zice. Noi vă recomandăm, însă, să vă alegeţi mulineta corespunzătoare, firul, acele şi plumbul necesare unei capturi remarcabile. Şi doar apoi putem vorbi de pescuit!

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement