Dupa prohibitie potopul: ce pescuim in luna iunie?

Home « Pescuit « Tehnici

După ce în luna mai pescuitul a fost oprit, iar la mare s-au pescuit guvizii, pescarii cu experienţă ştiu cu siguranţă că luna iunie este una dintre cele mai bune perioade din an. Noi vă spunem, pentru început, că doar din a doua jumătate a lunii prohibiţia se ridică, iar mai apoi şi ce specii sunt “la modă” la mare şi la munte. Nu neglijăm nici bălţile!

Amatori fiind şi noi, am aflat că, în luna iunie, poţi prinde peşte pe tot parcursul zilei. Dacă la mare se prinde frecvent calcan, cambulă şi guvizi, este bine de ştiut că somnul devine tot mai lacom la ţipar, broaşte şi lipitori. Acesta preferă orele matinale, dar muşcă destul de bine şi seara. Şalăul îl puteţi găsi pe lângă maluri, la apă adâncă, iar dacă vreţi să îl aveţi în tigaie trebuie să folosiţi ca momeală peşte viu, dar şi bucăţi de peşte.

Babuşca şi obletul pot fi prinse cu libelule, muşte, râme, şi mămăligă, iar bibanul, avatul şi ştiuca continuă să muşte la peşte viu, dar şi la năluci. Carasul, crapul, linul şi plătica se prind cu momeli animale, însă specialiştii susţin că, spre sfârşitul lunii iunie, cele vegetale dau rezultate mai bune. În plus, recomandarea lor este să urmăriţi bulele de aer care indica drumul pe care-l parcurg peştii prin vegetaţia subacvatică.

Dacă vreţi să prindeţi roşioară, trebuie să ştiţi că pe lângă pescuitul cu plută la viermuşi, puteţi folosi şi musca naturală. Atât scobarul, cât şi obletul se prind bine cu viermuşi, mai ales în ape tulburi, iar plătica - cu boabe de grâu, pâine şi paste.

Pentru cei pretenţioşi, cleanul cade la muşte artificiale mari, greieri, lăcuste, cărăbuşi, precum şi la dude şi cireşe, iar mreana la coropişniţe, cuburi de brânza veche şi greieri.

Am mai aflat că în această perioadă, brădişul este abundent în majoritatea bălţilor şi este foarte greu de utilizat lansetele. În plus, la lansetă şansele pescuitului scad pe măsură ce apa se încălzeşte. Fir întins!

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement