Despre pescuitul sportiv

Home « Pescuit « Tehnici
        Ceva mai devreme am vorbit despre faptul ca in Delta Dunarii poti face fotografii, asta ca alternativa la principala activitate turistica din delta, pescuitul sportiv. 
         Perioada de pescuit: In afara perioadei de prohibitie care incepe pe 1 februarie si tine aproximativ 2 luni. 
In general, stiuca prefera apele limpezi si oxigenate, cu vegetatie bogata, ea  se pescuieste tot timpul anului.                   Somnul este cel mai mare peste care traieste in apele dulci din Romania, in Delta recordul fiind de 400 kg.I n Delta somnul se prinde bine la: coropisnita, buchet de rame, broscute, peste viu (foarte apreciat este tiparul, lingurita si wobler). 
       Pescuitul la rapitor cu pestisori vii (daca nu i-ati prajit deja..) Este cea mai raspandita metoda de pescuit la rapitori, datorita costurilor reduse si a usurintei de folosire. La pescuitul stiucii, salaului si somnului mare struna va fi metalica, preferabil cat mai flexibila pentru ca evolutia pestisorului sa fie cat mai naturala. Acesta este motivul pentru care va recomand prima varianta de intepare.Caraselul este una dintre cele mai bune momeli (e foarte rezistent in carlig), tiparul (la pescuitul somnului), babusca, rosioara.
        Flora si fauna existenta în Delta Dunarii transformã într-un loc mirific, perfect pentru petrecerea vacantelor, pentru iubitorii de pescuit ºi vânãtoare. Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 Km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra - delta.
 
 
 
Foto: cre.naturabacau
 
 
 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: fotografii in Delta, pescuitul sportiv
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement