Chiar ai nevoie de un profesor de pescuit?

Home « Pescuit « Tehnici

Salut! Eşti în căutarea unor sfaturi prin care să înveţi câte ceva despre pescuit? Sau mai bine spus, ai vrea să mergi la pescuit? Ei bine, până să îți găsești un profesor, îți oferim, totuși, câteva repere și sfaturi, sperăm noi utile!

Vrem să știi că înainte de a-ți cumpăra echipamentele de pescuit, primul lucru este acela de a te hotărî ce îți trebuie. Știm că nu puțini sunt aceia care cumpără la întâmplare lansete, mulinete și alte articole de pescuit, având surpriza de a constata, după o perioadă de experimentare, că acestea nu sunt deloc potrivite pentru ei.

Cei de la ghidpescuit.ro ne prezintă rețeta succesului și câteva tehnici de pescuit. Atât pentru amatori, dar de ce nu și pentru pescarii profesioniști. Altfel spus, pescuitul staționar este fără îndoială cea mai practicată tehnică de pescuit, mai ales în perioada caldă a anului. Numeroși pescari, uneori foarte tineri, și-au început ucenicia în ale pescuitului folosind această metodă. Acesta este un tip de pescuit static, iar din această tehnică, utilizată de la începutul timpului, s-au dezvoltat altele, care vin uneori de la englezi sau de la italieni și diferă în funcție de materialele utilizate, modurile de căutare staționare mai mult sau mai puțin înguste, sau în funcție de peștele căutat.

Să nu uităm de pescuitul la Sheffield, care are peste tot un succes garantat și se practică cu o mulinetă și o lansetă cu îmbinare sau telescopică. Vorbim tot de un pescuit staționar efectuat cu toată finețea, timp în care pescarul rămâne în același timp sârguincios și concentrat. Apele calme ale unui iaz ori ale unui lac prezintă un real interes pentru practicarea acestui tip de pescuit.

Dacă vorbim de pescuitul la muscă acesta este fără îndoială pescuitul cel mai “ecologic”. Acest stil de pescuit s-a dezvoltat în Marea Britanie, la Sheffield, însă s-a răspândit în Europa și în întreaga lume. Deoarece lipsa cârligelor este obligatorie atunci când se practică pescuitul no kill, este fără îndoială chibzuit să faceți acest gest mărunt atunci când nu doriți să păstrați peștele capturat.

Dacă am reușit să vă atragem atenția vă mai spunem că am păstrat pentru numărul următor câteva sfaturi despre pescuitul cu lanseta, pescuitul surfcasting și pescuitul la bombă.

Sursa foto: deviantart.com

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: pescuit, tehnici de pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement