Carasul de primavara!

Home « Pescuit « Tehnici
Te gândești să-ți începi noul sezon pe baltă nouă unde știi că se prinde constant la un anumit tip de nadă? 
Tehnica pescuitului la caras - Se poate pescui foarte bine cu varga si linie dotata cu un singur carlig, dar daca nu este prea obositor , se pot alege si alte optiuni (2-3 vergi cu 1-2 carlige fiecare). Fiind un adevarat artist al supravietuirii, se simte bine in baltile mici si caldute de ses, suportand totodata si apele reci din lacurile de acumulare. Carasul consuma toate tipurile de hrana, prefera cerealele, dar si ramale, viermii sau alte vietuitoare acvatice.
Spre bucuria pescarilor si nemultumirea piscicultorilor, carasul odata „intepenit” intr-o balta, dispare cu greu de acolo, dezvoltadu-se incet si consumand cu mare pofta hrana dedicata crapilor.
In general, avem placerea sa intalnim carasi „de palma” cu greutati cuprinse intre 100 si 200 grame, dar eu am avut norocul unor drill-uri frumoase cu exemplare de pana la 3 kg. 
Pescuitul carasului difera in functie de anotimp dar, daca respectam regurile specifice jocului, nu vom ramane cu juvelnicul gol dupa cate partida la caras. Sau extrem de rar , si atunci fac cu resturi de mamaliga sau cu cate nada instant.
Primavara, dupa topirea zapezilor, carasul e cea mai buna tinta daca vrem sa nu ucidem speranta intr-un placut inceput de an. Prima regula (de primavara de data aceasta): carasul trebuie cautat. Nu e treaba usoara pentru ca nu e de loc usor de gasit, locurile ideale care in lunile calde ne ofera carduri frumoase sunt ca si moarte in aceasta perioada a anului in care natura revine la viata. Pentru mine, partidele de primavara incep cu primele doua ore, cel putin, in care echipamentul ramane linistit la locul lui in husa si in care nu fac altceva decat sa urmaresc micile semne care dezvaluie marile secretele.
Daca carasii nu vor sa-mi ofere singuri semene de genul trestiilor miscate sau sarituri fricoase, lovesc malul cu piciorul si urmaresc sa vad locul in care apar mici valuri generate de carasii speriati. Puteti fi siguri ca nu alungati cardul sau, cel putin, n-au plecat foarte departe si vor reveni, cu siguranta, in cel mult ora. Masura e cuvantul cheie in ceea ce priveste nadirea, carasii putand fi saturati usor primavara.
Echipamentul de primavara daca ar trebui sa fie descris intr-un cuvant acesta ar fi finut: pluta de 1-2 grame, carlig maxim nr. 8, cu tija subtire, echilibrare cu un plumb picatura, cu varnis, respectiv alica. Nada de primavara trebuie sa fie foarte umeda, practic cea mai moale nada care se poate lansa. Acest lucru este foarte important pentru ca scopul nostru e sa creem un nor atragator si nu masa indestulata care sa sature cardul. Cerealele de baza, graul si porumbul incoltit, sunt ideale si ieftine pentru partida de martie - aprilie. De multe ori, pastrez sentimentul de bine alturi de liniste, natura si satisfactie.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: aprilie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement