Anotimpul carasului !

Home « Pescuit « Tehnici
Carasul ca orice animal cu sânge rece  este un peşte   foarte sensibil la schimbările de temperatură a apei.
Temperatura apei diferita în functie de adancime, determină întotdeauna nivelul din coloana de apă, în care carasul își va face veacul. 
 Capacitatea pescarului de a intui sau de a descoperi  stratul în care se afla carașii la un moment dat, poate înclina balanţa în mod dramatic în favoarea sa la o partidă de pescuit.  Şi, pentru a mai încerca să stopam un mit, pe care  mulţi îl perpetuează, la feeder se poate pescui în mai multe straturi ale apei, nu doar pe substrat şi în imediata apropiere a acestuia. 
Carasul il vom cauta mai cu seama in apele statatoare cu fundul malos,in apropiere de vegetatii,uneori chiar printre ierburi si palcuri de stuf,in ochiuri cu apa mai mult sau mai putin tulburi.   
Pescuitul carasului este un pescuit de finete. Cu cat undita este mai fin alcatuita cu atat vom avea rezultate mai rodnice.
Undita va fi mai usoara si mai lunga(de 4-5 m) cand nu pescuim din barca;firul strunei cel mult 0,15 mm,iar carligul dupa natura momelii folosita:8-10 pt. rama si 10-12 pt. cocolosii de mamaliga sau bobul de grau fiert. 
Un plumbaj potrivit poate fi cu plumbi mici nr.7-8-9, cu o pluta usoara.
Momelile cele mai ademenitoare pt. caras sunt: viermusul, ramele de balegar,ramele, cenusii mici.
Carasul poate fi pescuit în aproape toate stilurile, însă specialiștii recomandă pescuitul la plută.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement