Pescuit în aprilie – specii și momeli!

Home « Pescuit « Momeli

În luna aprilie, pescuitul devine floare la ureche chiar și pentru începători! Ieșirile pe baltă cu lansetele și scaunele pliante au început să se înmulțească, iar marea majoritate transformă „ședința” de pescuit într-o oază de relaxare alături de familie. Însă, pentru ca oaza de relaxare să fie și productuvă, este nevoie și de câteva capturi. Chiar dacă nu de mari dimensiuni, măcar într-atât cât să avem ceva în desagă la întoarecera acasă! Așada, cum pescuim în aprilie și ce tip de momeli avem nevoie în funcție de peștii pe care vrei să-i prindem?

Am pregătit o mică notă informativă, care să sară în ajutorul pescarilor amatori, dornici de reușită! Nu de alta, dar pescarii cu experiență cu siguranță că știu toate acestea cu ochii închiși! Așadar, înainte de a pleca de acasă, ai grijă să te exhipezi corespunzător (de la îmbrăcăminte, încălțăminte și mână la unelte și momeli). Este recomandată îmbrăcămintea și încălțămintea impermeabilă, un tricou de bumbac pe dedesubt, o lansetă, fir de nailon de calitate, ace de schimb, scaun pliant și, neapărat, două sua trei cutii cu momeli! În mare parte, nu contează ce tip de momeli alegi întrucât, în luna aprilie, pescuitul dă rezultate la aproape toate speciile de pești! Motivul: apa s-a încălzit, iar speciile au început să iasă la lumină în căutare de hrană.

Șalău – poate fi prins cu ușurință dacă folosești ca momeală pește viu
Carasul, crapul și platica – mămăligă, râme, viermuști. Sunt printre delicatesele sezonului care îi vor face pe pești să scoată capul la suprafață. Cât despre tehnica de pescuit... atenția! Aceste specii se găsesc în zonele în care zăriți bule de apă ieșind la suprafață.
Biban și știucă – se găsesc în stufăriși și preferă peștele viu! Este perioada cea mai fructoasă pentru Somnul mic – unul dintre preferații mei... se agață la muscă și la râme. Pot fi găsiți, cel mai adesea, în ape curgătoare.
Babușca și obletul – delicatesa lor este libelula și viermusul. Dacă nu sunteți fanul acestor momeli, puteți opta și pentru mămăligă și pâine.
Cleanul – cleanul a răsărit încă din februarie și poate fi prins tot cu sânge închegat sau cu râme.

După cum vedeți, în prilie peștii nu sunt atât de pretențioși, iar tehnicile de pescuit sunt printre cele mai leneșe... lanseta! În fine, dacă vrei activitate, poți ieși cu barca pe lac sua poți încerca năvoadele. Însă, dacă ești începător, optează pentru o sesiune de relaxare și un pescuit de primă mână. Este mult mai sigur și mai comod. În plus, la așa tehnică și momeli, nu prea ai cum să dai greș.

Gina Rotaru

Foto: www.brynmelyn.co.uk

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement