Nade „dulci” și momeli de primavară

Home « Pescuit « Momeli

A început sezonul de pescuit al primăverii, iar pasionații își îndreaptă atenția asupra speciilor precum ciortan, caras, crap, sabita, salău, oblete. Specii care scot capul la suprafața apei în zilelele însorite și care pot fi prinse cu ușurință folosind nade și momeli de primăvară. Delicatese pe care le poți achiziționa de la magazinele de specialitate, sau pe care le poți prepara la tine acasă. Depinde cât timp și bani vrei să investești în obținerea lor...

Știm cu toții că, în această perioadă, peștii sunt în căutarea unui „prânz” îmbelșugat. Motiv pentru care capturile pot fi numeroase și chiar mari. Trebuie doar să folosiți nadele și momelile necesare pentru a-i atrage, dar și tehnica potrivită de pescuit: lanseta cu fir și ac subțire. Ce mănâncă peștii la început de sezon primăvăratic? V-am pregătit câteva nade „dulci” și momeli de primăvară, despre care pescarii cu experiență spun că au lipici la capturi generoase.

Nada pe bază de fructe

Porumbul este baza de începere a pescuitului în acest sezon. După acesta, este recomandat mixul de fructe uscate (nu aromă de fructe), porumb fiert, seminte fierte, pelete de bloodworm și lichid nutritiv de același fel. Este o combinație nutritivă cu „aromă” dulce, care trezește simțurile peștelui. Dacă însă nu vreți să vă bateți capul cu combinatul ingredientelor, mergeți pe varianta magazinelor de Benzar Mix Betain + Benzar Aditiv Big Fish + micropelete Vde Capsuni + Pelete Sensas 8 mm Fishmeal + Porumb dulce din conserva.

Carii de lemn

Este o momeală bogată în proieină și eficientă la pești precum platica, scobarul, cleanul, mreana și carasul. Ea poate fi recoltată de pe orice esență lemnoasă, însă pentru a nu cerceta fiecare copac în parte, îți recomandăm magazinele de pecialitate. Sunt la preț foarte mic și se utilizează destul de des.

Râmele și Viermele de porumb

Pot fi considerate delicatese, însă e nevoie de muncă pentru strângerea lor. Râmele pot fi găsite cu ușurință pe malurile lacurilor (mai mlăștinoase ce-i drept) sau în grădini, în locurile umede. De asemenea, le găsești atât în magazinele de specialitate, cât și la cele de la „colțul străzii”. Cât despre viermele de porumb, îl descoperi în tulpinile rămase după recoltarea porumbului (cele cu orificii vizibile) sau la magazine.

Pâine, mămăligă și intestine de pasăre

La început de sezon puteți utiliza bile din pâine sau mămăligă și bucăți mici de intestine de pasăre. Se pot prinde foarte bine de cârlig și ademensc specii de pești precum clean și somn. Dacă vreți ca rezultatele să fie mai mari, puteți amesteca pâine sau mămălica cu proteină din lapte sau „arome” dulci precum cea de căpșune. Are efect! Fir întins!

Gina Rotaru

Foto: adventure.howstuffworks.com

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement