Momeli pentru pescarii începători

Home « Pescuit « Momeli

Metodele prezentate de echipa Nautica dau rezultate atât pentru începătorii aflaţi la primele capturi, cât şi pentru pescarii cu pretenţii aflaţi în căutarea capturilor ideale. Testaţi!

Peştişorul viu (oblete, boiştean, caras, roşioară) reprezintă o momeală ideală pentru pescuitul peştelui răpitor la staţionar, datorită costurilor reduse şi uşurinţei de folosire. Chiar dacă mulţi spun că nu e metoda cea mai eficace, noi credem că pentru un pescar debutant este un început. Şi asta mai ales pentru că tot mai mulţi pescari amatori vor să îşi arate muşchii şi aleg o partidă de pescuit cu amicii la răpitori. În aceste condiţii, peştişorii vii se folosesc cu succes la capturarea avatului, păstravului, bibanului, ştiucii, şalăului, dar şi somnului. Tot ce trebuie să mai faceţi este să adaptaţi montajul şi peştișorul momeală cu talia peştilor căutaţi.

Nici musca nu este de aruncat. Decât la peşte! Această insectă, care enervează multă lume, reprezintă, de asemnea, o momeală excelentă pentru o partidă de pescuit la clean sau păstrav. Totuşi, trebuie să ştiţi că, de cele mai multe ori, pescarii folosesc musca artificială. Profesioniştii sunt de părere că pentru pescarul la muscă artificială nu contează decât legătura dintre râu, peşti şi pasiunea lui. Mai mult chiar, pescuitul la muscă artificială devine, astfel, un mijloc de relaxare, plăcut şi liniştit, o activitate de petrecere a timpului liber cu prietenii în timp ce împărţiţi o bere.

Blogurile de specialitate anunţă că şi lăcusta ar putea fi una dintre momelile uşoare pentru pescarii începători. Crocantă şi zvăpăiată, lăcusta reprezintă o delicatesă pentru clean şi nu numai. O parte din pescari (şi aici nu vorbim de cei amatori) folosesc lăcustele de dimensiuni mai mari la prinderea somnului (au fost făcute capturi de somn de peste 20 de kg). Acum nu mai trebuie decât să alergaţi pe câmp, în special în lanurile de grâu sau unde a fost secerat grâul, pentru a prinde lăcuste şi a merge la pescuit. De menţionat că, după ce aţi reuşit să le capturaţi, trebuie să păstraţi în frigider.

Cei care vor un crap în tigaie (şi nu vor să îl cumpere din supermarket) trebuie să ştie că există mult mai multe momeli pentru a avea succes la pescuit. Noi enumerăm doar câteva: cărnuri, nuci, porumb, boabe, pâine, viermi, râme, mămăligă. Însă lista este nelimitată. Totuşi, pentru a prinde şi peşte este nevoie ca momelile să fie folosite la momentul potrivit. Pescarii cu experienţă ştiu că abordarea corectă este cheia şi nu doar aranjarea undiţelor şi lansetelor atunci când ai ajuns pe baltă.

Noi vă mai spunem că atunci când nu ai avut succes din prima încercare, asta nu înseamnă un eşec. Ci doar că ai acumulat mai multa experienţă. Fir întins!

Autor: Marian Crăciun

Sursa foto: aventurilapescuit.ro

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement