Momeli din icre de somon – rețetă

Home « Pescuit « Momeli

Și peștii au delicatesele lor! Iar printre ele se regăsesc și icrele de somon. Preparate corespunzător, icrele de somon pot fi o momeală fructoasă pentru specii de pești de mari dimensiuni precum păstrăvul. Momeala din icre de somon este folosită de pescarii experimentați din toată lumea, iar prepararea acesteia se realizează urmând o procedură strictă, care implică conservarea sau congelatrea lor, în funcție de rețeta urmărită!

 

În funcție de stadiul de maturitate, icrele de somon pot fi în jurubițe „vrac” sau „largi”, atunci când sunt recoltate din pește. Icrele în jurubițe vrac au ajuns la stadiul în care pot fi ușor separate de membrană fără a fi nevoie de o recoltare specială. Momeala poate fi făcută atât din icre de somon proaspete cât și congelate. Dacă optați pentru icre congelate, temperatura trebuie să fie între -10 ° până la -30 ° pentru ca acestea să-și păstreze proprietățile, aspectul, textura și mirosul. În caz contrar, peștele nu va fi atras de momeală.

Congelarea și conservarea icrelor de somon

Congelarea se face la vid, înfășurând icrele în forlie de plastic sau băgându-le în pungi de plastic care se închid ermetic. În cazul în care ouăle sunt expuse la aer în timpul congelării, ele își modifică culoarea din cauza deshidratării și încep să miroasă puternic, semn că s-au stricat. Dacă lecumpărați deja congelate și vreți să preparați momeala, lăsați-le să se dezghețe ușor, la temperatura camerei.

Pentru conservarea icrelor de somon pentru iarnă, pescarii folosesc de obicei praf de borax, pe care îl aplică într-un strat foarte subțire peste icre. Astfel, acestea își păstrează aspectul și sunt ferite de bacterii. În plus, icrele rămân strânse, în stil „ciorchine”, și se agață mai ușor pe cârlig decât cele proaspete. Pregătirea momelii din icre de somon boraxate este ușoară, iar spre final ele se pun cu atenție în apă sau un pic de lapte pentru a emana un miros mai puternic în apă. .

1. Întindeți o foaie mare de hârtie peste care presărați un strat subțire de borax.
2. Tăiați colacii de icre în bucăți cât o momeală, cu foarfece, sau trageți-le afară, cu degetele de-a lungul țesutului natural. Folosiți o foarfecă ascuțită și tăiați bucăți de la sfârșitul jurubiței.
3. Ciorchinele de icre se așează pe foaia de hârtie, se mai presată un pic de praf de borax peste ele, apoi se lasă într-un roc răcoros între 12 și 36 de ore.
4. După ce ciorchinele au ajuns la fermitatea dorită, se pun în borcane cu gura largă, cu garnituri etanș, pentru depozitare. Ele pot fi ținute în frigider câteva săptămâni sau înghețate în borcane pentru o depozitare de lungă durată. Fir întins!

Gina R.

Foto: riptidefish.com

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: icre somon, momeli icre, momeli pescuit, retete momeli
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement