Ce pescuim în vacanţa de vară

Home « Pescuit « Momeli

Căldură mare, monşer! Nici măcar peştii din apă nu suportă temperaturile ridicate şi, în general, în iulie şi august se obţin rezultate la pescuit numai în primele şi ultimele ore ale zilei.

Pescarii ştiu că, în iulie, la pescuitul staţionar, în afară de insecte şi libelule, momelile vegetale sunt aproape întotdeauna mai eficace. Iar, primul care cade la năluca mică rotativă, albă sau galbenă, la confluenţe, cu muscă, pe sub arborii de pe lângă mal, este avatul. Dacă aveţi chef de un biban, trebuie să veniţi înarmaţi cu râme şi coropişniţe, dar şi cu o lansetă pe măsură.

La modă, în această lună, carasul trage la râme şi mămăligă, iar crapul la cartofi fierţi, boabe de grâu şi de porumb conservat, pâine şi mămăligă. Dacă în concediu mergeţi la Dunăre sau aveţi prin apropiere unul din marile râuri din Ardeal puteţi prinde chiar cegă. Cleanul dă rezultate la pescuitul pipăit cu greiere, lăcuste şi tăuni, iar mreana la brânză veche, cuburi de brânză topită şi, mai ales, la greiere (momeală indicată până în septembrie).

Somnul se prinde îndeosebi dimineaţa şi seara la ţipari, broscuţe şi lipitori, în timp ce şalăul şi ştiuca trag la peşte viu şi mai rar la pescuitul cu năluci. Roşioara, pe lângă pescuitul cu pluta la virmuşi şi paste, oferă un pescuit interesant la suprafaţă cu muscă naturală. Scobarul se prinde bine cu viermuşi, râme, mai ales în ape tulburi, la coropişniţe şi chiar la pâine, iar văduviţa se găseşte mai spre suprafaţă, unde se poate prinde cu viermuşi, râme şi paste.

Şi în august pescuitul dă rezultate tot în primele şi ultimele ore ale zilei şi asta pentru că atunci când lipsa de oxigen este mai accentuată capturile sunt rare. Cleanul continuă să prefere greierii şi cosaşii, iar linul şi plătica trag la pâine şi bob de grâu. Babuşca se prinde la sămânţă de cânepă, bob de grâu, paste şi pâine, iar obletul mai ales cu paste, muscă de casă şi furnică înaripată. La mare, veţi avea rezultate foarte bune la pescuitul la stravizi şi cambulă. Şi de această dată avatul oferă partide interesante la marginea şuvoaielor şi la vărsarea gârlelor şi canalelor.

Autor: Marian Crăciun

Sursa foto: clubpescari.ucoz.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement