Ce pescuim în luna februarie?

Home « Pescuit « Momeli

Știu că suntem în luna iubirii... Însă, cum dragostea trece prin stomac, ce poate fi mai romantic ca o cină mediteraneană bio? Așadar, îți dăm o pauză de câteva ore de la romantism, pentru o cură de pescuit! Prinde-ți propriul pește și prepară o cină a la carte. Nu doar de Dragobete, ci pe întreaga perioadă a lunii. Că doar iubirea, ca și pescuitul, nu se învață într-o singură zi! Așadar, ce pești poți prinde în luna februarie și care sunt momelile indicate pentru ei? Ți-am pregătit o serie scurtă de informații, care te vor transforma într-un pescar... cu talent!

În februarie încă se mai practică pescuitul la copcă. Însă, dacă vremea este prietenoasă, te poți bucura și de o ieșire pe baltă, sau pe malul lacului, cu lansetele. Este sezonul prielnic pentru capturi mari de pești precum biban, caras, crap, știucă, mreană, scobar sau șalău. Bineînțeles, dacă știi ce momeli trebuie să folosești în funcție de specia de pește.

Zone

De la mijlocul lunii februarie, pescuitul devine o plăcere datorită capturilor mari. Motivul: se poate îmbina pescuitul la copcă cu pescuitul lansat. În lacurile încă înghețate, tehnica pescuitului la copcă poate aduce capturi de avat, șalău, știucă, biban și roșioară. Iar în lacurile care au început să se dezghețe, marea majoritate a capturilor sunt mreană, scobar și clean. În această perioadă, cei mai fericiți pescari sunt cei aflați în zonele de șes, unde încălzirea ceva mai accentuată determină peștii înfometați să iasă rapid la suprafață. Motiv pentru care capturile sunt numeroase. Dacă, însă, nu vă aflați în zonă de șes, nu vă dezarmați. Trebuie doar să știți ce momeli să folosiți, în funcție de peștele pe care vreți să îl prindeți!

Pești vs momeli

Fiecare pește are un preparat favorit, iar pescarii cu experiență știu asta! Dacă pe vremea bunicilor momelile erau costituite din mămăligă și viermi, deliciile pentru pești s-au diversificat, iar meniul lor variază în funcție de perioada anului. Iar în februarie, peștii pot fi capturați cu momeli precum:

Carasul – cele mai eficiente momeli sunt râmele, viermii și libelulele.
Bibanul – preferă râme roșii sau peștișori vii. În această perioadă, ei trăiesc pe lângă maluri, în stufăriși, și pot fi prinși cu ajutorul lansetelor de mici dimensiuni.
Cleanul – poate fi prins la pâine, însă cele mai eficiente momeli sunt peștii vii sau intestinele de păsări.
Babulca – mușcă din viermi, libelule și râme, precum carasul.
Crapul – începe să apară pe la sfârșitul lunii februarie. Poate fi ademenit cu momeli precum râma roșie.
Știuca – în luna februarie, știuca poate fi prinsă cu pește viu, la copcă.
Mreana – este greu de prins, dar poate fi atrasă cu râmă roșie pe fundul lacului.

Succes la Pescuit!

Gina Rotaru

Foto: www.examiner.com

Publicat in: februarie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement