Unde pescuim lângă București?

Home « Pescuit « Lacuri

Primăvara și-a intrat în drepturi, iar pescarii încep să se adune pe lacuri. Este perioada prielnică pescuitului, când poți prinde capturi mari și specii precum crap, caras, somn, platica, șalău și biban. Tehnica de pescuit este una dintre cele mai plăcute: pescuitul lin cu lanseta. Cât despre momeli, specialiștii se îndreaptă către râme, viermi de salcă sau larve. Însă, peștii vor trage fără probleme și la momeli dulci, preparate în casă sau achiziționate din magazine. Cei care au vizitat Târgul de Pescuit și Vânătoare de luna trecută au cu siguranță desaja plină cu asfel de dulcețuri. Pentru cei care, însă, nu au trecut pragul evenimentului, am prezentat în articolul trecut câteva momeli „dulci” și nade de primăvară!

Așadar, dacă sunteți începători într-ale pescuitului, înarmați-vă cu lansete și momeli adecvate și... relaxați-vă pe malul lacului. Va fi o experiență plăcută, mai cu seamă dacă prindeți și o vreme frumoasă... Spre ce lacuri sau bălți să ne îndreptăm atenția? Dacă ești din provincie, cu siguranță știi bălți în apropierea locuinței tale. Dacă ești din București, stai fără grijă, că ai de unde alege! Iată unde putem pescui pe lângă Capitală!

Măineasa - Capturile pot fi crap, caras, biban, cteno. Nu ai unde înopta întrucât nu există locuri de cazare. Cu toate acestea, există posibilitatea pescuitului nocturn. Așadar, dacă vrei neapărat să îți petreci noaptea pe baltă te poți echipa, pentru siguranța și confortul tău, cu un sac de dormit. Cât despre cantitatea de pește reținut este de 10 kg sau 50 kg/12h de stat pe baltă.

Periș - Se acceptă pescuitul nocturn, nu ai voie cu barca pe lac și nici nu există cazare. Speciile pe care le poți prinde sunt crap, caras, știucă, iar cantitatea reținută este de 5kg și de 65 kg/12h de stat pe baltă.

Saftica – Se acceptă pescuitul nocturn, nu ai voie cu barca pe lac și nici nu există pozibilitatea de cazare. Speciile existente în baltă sunt crap, caras, somn, salau, biban, iar cantitatea reținutî este 7kg și 80 kg/12h.

Balotești Fieni – Este permis pescuitul plantat și cel nocturn, oferă spații de cazare, însă nu ai voie cu barca. Poți prinde crap, caras, somn, șalău, biban, cteno, iar cantitatea reținută este de 6 kg sau 80/12h

Buftea-Buciumeni – Nu este permis pescuitul noctun, barcă și nu există posibilitate de cazare și nici. Speciile disponibile sunt crap, caras, salau, biban, iar cantitatea de pește reținută este de 5kg sau 60/12h.

Mihăilești – baraj – Este acceptat pescuitul nocturn, nu există spații de cazare și nu este permis accesul cu barca. Speciile care pot fi capturate sunt crap, caras, somn, platica, șalău, biban, știucă, clean, iar cantitatea reținută este 10 kg sau 20/12h.

Căldarușani – Pescuitul nocturn nu este permis, însă accesul cu barca da. Nu există spații de cazare iar speciile de pești care pot fi capturate sunt crap, caras, somn, platica, șalău, biban, știuca. Cantitatea de pește reținută este de 10 kg sau de 50/12h.

Gina Rotaru

Foto: firstblogmrb90.blogspot.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement