Taxe de pescuit pe Lacul Magura 9, în 2013

Home « Pescuit « Lacuri

Magura 9” este unul dintre lacurile românești destinat pescuitului sportiv și recreativ! Aici se strâng adesea pescari cu experiență datorită suprafeței mari și a capturilor generoase de crap. El face parte din Valea Zboiului, fiind amplasată în judetul Călarași, la 43 km de București.Cu toate că distanța de Capitală este destul de mare, mulți preferă să-și petreacă weekendul aici, datorită facilităților și avegetației naturale. Cât costă și care sunt cerințele pe care trebuie să le îndeplinești pentru a avea acces pe Lacul „Magura 9”?

Pentru început, intrarea se face doar pe bază cardului de membru Măgura 9 sau al cardului de abonat: cardul gold. Pescarul are acces pe malul lacului cu doar 4 scule dotate cu unsingur cârlig și plumb sau năditor pierdut. Accesul cu lansete, pescuitul la undiță, pescuitul la “BOMBA” sau pescuitul cu două câlige sunt strict interzise. Se poate pescuit în echipă de câte doi, iar rănirea peștilor mai mari de patru kilograme este taxată cu 40 sau 80 ron, în funcție de greutatea peștelui. De asemenea, capturile de salău, somn și știucă trebuie eliberate imediat după prinderea lor, indiferent de greutate. Cât despre taxe, ele sunt percepute după cum urmează:

Taxa de pescuit

• De la 6 – 18 (12 h) de marti pana vineri si duminica 60 lei = 12 ore (pescuit C&R);
• De la 6 – 18 (12 h) sambata 80 lei = 12 ore (pescuit C&R);
• De la 6 - 6 sau de la 18-18 de marti pana duminica 120 lei = 24 h (pescuit C&R);
• De la 18 – 6 (12 h) de marti pana duminica 100 ron =12 ore (pescuit C&R);
• De marti ora 6 pana vineri ora 18, al doilea pescar plateste jumatate din preturile de mai sus pentru al doilea ponton, numai pentru pescuitul pe timpul zilei de 12 ore.
• De duminica ora 18 pana marti ora 6, balta este INCHISA pentru curatenie, igienizare toalete si relaxarea bălții ! !

Abonamentele gold permit pescuitul nelimitat în cursul săptămânii, inclusiv duminică seara.

• 350 euro (la curs BNR la data facturarii) - achitat pana la 31.12.2012;
• 400 euro (la curs BNR la data facturarii) – achitat pana la 31.03.2013;
• 500 euro (la curs BNR la data facturarii) – achitat dupa 01.04.2013;

În regulamentul lacului sunt specificate în mod clar câteva reglementări, care odată nerespectate, îți pot aduce amenzi usturătoare. Printre acestea se regăsesc interzicerea manelelelor, a injuriilor, a petrecerilro și alte activități care îi pot deranja pe cei din jur. De asemenea, sunt interzise intrarea în culturile agricole din apropiere, folosirea mai multor cârlige, ruperea salciilor și împrăștierea resturilor menajere. Dacă nu respectați toate acestea, puteți fi scos imediat și lăsat fără peștele capturat până în acel moment. Toate aceste reguli sunt implementate pentru a asigura pescarului liniștea și confortul de care are nevoie în timpul unei „sesiuni” de pescuit sportiv sau recreativ, după caz.

Gina Rotaru

Foto: www.magura9.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement